Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Saeimā nav atbalsta visu LB padomes locekļu ievēlēšanai

Saeimā nav vienprātīga atbalsta izvirzīto Latvijas Bankas (LB) padomes locekļu ievēlēšanai amatā, trešdien pēc Saeimas frakciju sēdēm informēja to pārstāvji.

Opozīcijā esošā Tautas partija (TP) aicina izvērtēt iespējas sašaurināt padomes locekļu skaitu, žurnālistiem atklāja partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle. Viņš norādīja, ka padomes locekļi ir dāsni atalgoti, tādēļ vajadzētu izvērtēt to kompetences.

Pret padomes locekļu ievēlēšanu ir cita opozīcijā esošā frakcija "Saskaņas centrs" (SC), kura uzskata, ka padomes locekļi saņem pārāk lielu atalgojumu un neesot zināmas viņu kompetences.

Sākotnēji pret padomes locekļu iecelšanu amatos bija arī koalīcijā esošā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kuras frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis žurnālistiem sacīja, ka frakcija balsos pret, taču pēc neilga brīža, šo jautājumu izskatot koalīcijas partiju kopsēdē, Brigmanis aģentūrai LETA norādīja, ka partija ir par stabilu valdības darbu un atbalstīs padomes locekļu ievēlēšanu, kandidātus vēl sīkāk vērtējot. Taču jau šobrīd esot skaidrs, ka partija balsos pret LB konsultantu juridiskajos jautājumos Pēteri Putniņu, kura vārds presē ticis saistīts ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu.

Brigmanis norādīja, ka ZZS balsos pret Putniņu, lai izbeigtu spekulācijas.

Par izvirzītajiem LB padomes locekļiem būs apvienību "Vienotība" veidojošās partijas, un, kā žurnālistiem norādīja partijas "Jaunais laiks" (JL) frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis, neievēlot nevienu no padomes locekļiem, LB kļūst rīcībnespējīga, tādēļ deputātiem ir jāievēl vismaz viens padomes loceklis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas