Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Saeimā nevērtēs Satversmes grozījumus par krievu valodu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Sherlyn
S
We've arirevd at the end of the line and I have what I need!
KRIEVS
K
esu Lavejas krievs ,un cienu šo valst.Nepalaujat kaud kadu kriev otri valodi.
K-K
K
... Pienacis laiks atkartot BALTIJAS CELA variantu, nakat paliga Igaunija, Lietuva, masai Latvijai ir gruts un bistams cels uz DDD !!!!!
Arī variants
A
Vislabākais būtu pieteikt karu Igaunijai un tad padoties! Igauņu valodu par otro valsts valodu! Elagu Livonia!
  • 0
  • 0
Zeme_gaiss_zeme
Z
Ha, ha , ha ....Krēsliņš sajaucis pogas....Viņš ir atvaļināts ģenerālis, bijušais Gaisa spēku komandieris, bijušais Aizsardzības akadēmijas rektors, habilitēts inženierzinātņu doktors.....nu, lidmašīnā tak ir vairāk kā divas pogas....
zvirbulis
z
No Na bloka , vienam izlīda āža kāja.
kauns
k
Pie tam īsta, ja viņš portālam diena atļaujas apgalvot (citēju Krēsliņa kungu): Es teiktu tā, ka esmu vienmēr gatavs diskutēt par to, vai latviešu valodai jābūt tikai vienīgajai valsts valodai
  • 5
  • 0
Vlc
V
SC veikli uzmetis savu elektorātu, lai tik vien kā paliktu izredzes reiz nokļūt pašiem pie katla!
Tam Vlc
T
Tev tik Vienotības katls (sile ) prātā, Vienotības pļurstiķis. Kad tautu atcerēsies?
  • 0
  • 7
Atbalstiet iniciatīvu
A
Partija Saskaņas Centrs Krievijas valsts krievu valodas statusu uzspiež arī Latvijai. Portālā „Mana balss” ir sagatavota iniciatīva „Apturēt Saskaņas Centra partijas darbību”. Lai atbalstītu šīs iniciatīvu publicēšanu portālā „Mana balss” nepieciešams savākt 100 parakstus. Parakstīties var šajā linkā: http://manabalss.lv/i/170 Lai parakstiem būtu likumīgs spēks balsojot ir jāuzrāda pase, kas apstiprina balsotāja identitāti. Portāls „Mana balss” šim nolūkam, pases vietā, piedāvā izmantot Swedbankas, SEB, Nordea vai Citadeles banku. Ieejot internetbankā banka uzdod jautājumu vai piekrītat. Dodot pozitīvu atbildi automātiski tiek apstiprināts paraksts zem iniciatīvas. Paldies, ja nepaliksiet vienaldzīgi. Varbūt Jums ir cits piedāvājums, tad uzrakstiet savu viedokli vai arī varat iesniegt savu iniciatīvu portālā: www.manabalss.lv. Tā ir iespēja nepieļaut nicināt latviešu valodu – Latvijas stūrakmeni.
lux-vits
l
Tieši tā arī ir. Viņu motivāciju nav nemaz tik grūti uzminēt. Galu galā bija arī latvieši, kuri krievu tankus ar ziediem sagaidīja, kā arī latviešu lumpeni, kuri balsoja par kremļa čekistu finansēto SC. Viņi sailgojušies pār kiriļicas dokumentos un Latvijas pilsētās. Tie, kuri aģitē neiet, ja vien viņi nav speciāli saorganizeti kremļa čekistu ideju atbalstītāji, aizmirst, ka: 1)referendums par valodu ir tikai viens no pasākumiem kremļa projekta - Latvijas atgriešanas aziātiskās Kreivijas skavās, viens no posmiem, 2) lkatvieūšu neierašanos kremļa propaganda arī attiecīgi izmantos, 3) ja latvieši neigūs vajadzīgo balsu skaitu, krievi kļūs vēl nekaunīgāki. Un tad jau par vēlu būs vaimanāt. Paši vien būsim to pelnījuši. Tāpat kā tagad ar nebeidzamo piekāpšanos katra okupanta pēcteča vai masveida rusifikācijas reuzltāta iebraukušā priekšā. Domāju, ka katra nelumpenizēta latvieša pienākums ir iet uz referendumu un vienreiz izbeigt šīs debates. Vienīgais, kas man nav skaidrs, kāpēc nepilsonis Lindermans, kurš ar savām darbībām apdraud valsts konstitucionālo pamatuun līdz ar to arī drošibu vēl nav stājies tiesas proekšā.
lauķe to lux, vits
l
Jā, tas būtu Igaunijā, kur prezidents ir savas tautas patriots.....Diemžēl visi līdzšinējie Latvijas prezidenti ir vairāk vai mazāk sašmucējusies kopīgās rebēs vai nu ar moskaļiem vai žīdiem..........Tad kāda var būt vispār cerība, ka no augšas kaut kas tiks mainīts....Tikai vienīgi visu Latvijas patriotu nešaubīgs balsojums PRET KRIEVU VALODU var izbeigt lindermaņveidīgo netīreļu grābstīšanos gar mūsu svēto mantojumu....
  • 0
  • 0
vits
v
Godīgi sakot, mani arī izbrīna Lindermana fenomens! Viņš jau sen būtu izraidīts no Igaunijas kā persona non grata par antikonstitucionālu un graujošu darbību!
  • 8
  • 0
Raivim Dzintaram: ar mīlestību no k
R
Gribot negribot ar laiku pats no sevis radīsies jautājums: vai latvieši vispār eksistē? Vai viņi vispār ir eksistējuši? Varbūt vienkārši ir ticis izstrādāts īpašs dialekts tiem cilvēkiem, kas sapulcējušies šajā zemē? Vai Jūs (gan Jūs personīgi, gan Jūsu domubiedri) saprotat, ka esat aktivizējuši šo destruktīvo mehānismu? Varbūt pienācis laiks to apturēt? Redziet, tieši jūsu tauta būs šā mehānisma upuris.
ILARS
I
TPISKS KRIEVŽĪDU FAŠISTU PĒCNĀCĒJS , KURŠ SAMEISTAROTS DZĒRUMĀ. Kotik šai zemītei nav jāpacieš.
  • 0
  • 0
vits
v
Mehānismu esat iedarbinājuši Jūs, jo svešā zemē gribat uzstadīt savas lielšovinistiskās prasības! Droši vien bijāt komsomoļecs, un tur JUms mācīja cieņu pret mazākām tautām, bet pašlaik Jūs zuvedaties kā zilonis ielauzies svešā trauku veikalā!
  • 9
  • 0
alberts
a
Ta tad nedrīkst - aktivizet! Jasēž krūmos un jālūr ka krievi saimnieko Latvijā???
  • 9
  • 0
Vits
V
Nu ko izskatās, ka viltus patrioti, kuri aicina nepiedalīties referendumā ir sarosījušies! Muļķoja prātus ar "Latvieti, nepadodies!", tagad muļķo "Latvieti, nepiedalies!" Papildus ierocis ir jēlu komentāru par Vienotību izplatīšana ar "kopē" un "ielīmē" taustiņu palīdzību. Bet, kas par daudz, tas par skādi!
Teodorai
T
Šoreiz nav tā reize. Piemēram, ja par krievu nvalodu kā valsts valodu nobalsos 200 tūkt. cilvēku, bet tie, kuri ir pret neieradīsies, tad viņi melīgi apgalvos, ka Latvijas pilsoņiem nekas nav pretī pret krievu valodu kā otru valsts valodu un viņi ir vienaldzīgi pret šīm izmaiņām. Sāksies propogandas kampaņa, kas tiks plaši izvērsta. Ja "par"dabūs vairākumu, es neizslēdzu iespēju, ka notiks vēršanās arī pie starptautiskām organizācijām. Tāpēc ejam un pārliecinoši nobalsojam "pret".
  • 12
  • 0
Teodora
T
Vit, es patiesi nesaprotu, kā īsti ir labāk - iet vai neiet uz referendumu. Pati atceros pēdējo piecu gadu laikā vairākas parakstu vākšanas, kā arī referendumus, kad viss izgāzās un nekas nenotika tikai tādēļ, ka dalībnieku bija par maz.
  • 3
  • 2
Teodora
T
Tiktāl labi. Bet tagad nāks referendums. Tomēr sliecos domāt, ka uz referendumu nav jāiet. Lūk, ko izlasīju nupat Lavīzē: "Ja vēlētāji ir pret Satversmes grozījumu pieņemšanu, tad viņi var gan piedalīties referendumā, gan nepiedalīties. "Tautas nobalsošanas rezultātu noteiks tikai "par" balsis. Satversmes grozījumi tiks pieņemti, ja vairāk nekā puse visu balsstiesīgo vēlētāju nobalsos par šiem grozījumiem. Piemēram, 11. Saeimas vēlēšanās šā gada septembrī Latvijā bija 1 543 785 balsstiesīgu vēlētāju, tātad puse bija 771 893. Ar balsstiesīgajiem vēlētājiem saprot visus vēlētājus, kuriem ir tiesības piedalīties tautas nobalsošanā, nevis tos, kas reāli piedalās. Līdz ar to, lai noteiktu šīs tautas nobalsošanas rezultātu, Centrālā vēlēšanu komisija apzinās balsstiesīgo pilsoņu skaitu tautas nobalsošanas dienā, no šī skaitļa aprēķinās pusi un tad salīdzinās, vai tautas nobalsošanā par nobalsojušo vēlētāju skaits būs bijis lielāks vai mazāks par šo skaitli. Ja tas būs mazāks, tad grozījumi Satversmē netiks pieņemti, ja lielāks, tad grozījumi Satversmē stāsies spēkā. Savukārt pret balsojušo skaitam abos gadījumos būs tikai informatīvs raksturs," uzsver K. Bērziņa." Tātad, PRET balsojušo skaitam būs tikai informatīvs raksturs? Vai tie tomēr ir meli????
Ivars Graudums
I
Es dziivoju aarzemees, bez balstiesiibaam. Bet nekad neesmu aizmirsis, ka esmu latvietis. Manupraat buutu ar itinvisiem juridiskiem liidzekljiem jaanoraida shaada naidiiga referenduma riikoshana. Ja tas neizdodaas, tad visiem latvieshie jaabalso ar "pret", pret krievu svashvalodas ievazaashanu Latvijaa. Ja latvieshi balsoshanaa neoiedaliisies, tad meliigie krievi apgalvos, ka latvieshiem visa taa lieta ir vienaldziiga. Un par sevi es varu teikt, ka manii pat rodaas nepatika, kad dzirdu sho pateetisko svesaado valodu, kuras lietotaaji latvieshiem nesushi tikai nelaimi.
"patriotam" 13.00
&
Nezinu, kā tev ir ar cieņu pret mītnes valsts valodu, latviešu valodu gan tu necieni ....
  • 0
  • 8
Ivaram
I
Ari es dzivoju arzemes, macos sis valsts valodu un cienu so valsti, kura man devusi darbu un majas. Dzirdot krievu val uz ielas, man cienja zud pret tiem cilvekiem, kas sita var izrikoties. Ta jau ir nevienja pret Latviju. Vienkarsi pretigi .... Kapec krievi Anglija nepieprasa 2 valsts valodu - krievu, vinji taks te miljoniem ....
  • 12
  • 0
SC- Sašļiku Centrs
S
krievu valodai nēēēēēēēēēēēēēēēē
vot
v
Nesaprotu un nesapratīšu,kā tāds jautājums radies. Ja es dzīvotu teiksim Polijā,kā es varētu pieprasīt latviešu valodu kā 2.valsts valodu.Un ja es tur dzīvotu ,pats par sevi saprotams,ka cienītu poļus,mīlētu valsti,maksātu nodokļus un mācītos poļu valodu.
AN
A
Esmu no Balkrievijas. Nepieļaujiet lai kriveu valoda kļūtu par otro valsts valodu. Nē šovinismam! Ja gribi dzīvot Latvija, japrot tautas valodu, ar kuru dzīvo!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas