Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Samazinās iedzīvotāju atbalsts Latvijas dalībai ES

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kiki
k
centralizēti diktēti likumi - tasa ir viens no banāliem argumentiem, kuru nebeidz vispārināti izmantot mūžigā ārējā ienaidnieka meklētāji (gan vecā labā PSRS gan tagad Krievijas stilē - un tādu netrūkst visā pasaulē) - mūžīgā baidīšana ar nespēju pašiem pieņemt lēmumus utt (un ko mēs ar to pašu lemumu pieņemšanu panākam - paldies Dievam ka Kalvītis nevarēja pieņemt visus lēmumus... kura tad būs tā pašu valdība, kuras lēmumiem uzticēsies). Kopējā lauksaimniecības politika - tas nu vienmēr un visos laikos būs nebeidzams process, arī pirms Latvijas iestāšanās ES no valsts budžeta subsidēja lauksaimniecību - tā vai šitādi - to vienmēr darīs - gudrāk būtu, ja savu enerģiju veltītu labu risinājumu meklējumos. Painteresējies vairāk par Latvijas pārstāvību ES institūcijās un par Latvijas iedzīvotāju interešu ielobēšanu ES tiesību aktos (ja reiz esi tāds PSRS cienītājs, tad palasi, kā ir izdevies panākt miljonus, lai atbalstītu komunisma upurus). un arī nākošais modīgais lamuvārds - ierēdnis - arī to neesi paslinkojis izmantot - protams, tie tak ir vainīgi pie visa - vai tad viņi maz ir cilvēki?! nekādi nepārliecina tās līdzības. Mani priecētu fakts, ka Latvijā mēs beidzot beigtu gaidīt ideālos laikus - tādi pasaulē nav un nebūs! Un man ir aicinājums - izmantosim iespējas, kādas šodien ir, būsim gudri partneri ES un NATO, ļausim ierēdņiem darīt savu darbu un sekosim līdz procesiem, lai varam piedalīties konstruktīvās diskusijās!
ezops
e
fakti: centralizēti diktēta likumu un noteikumu bāze visspilgtāk izpaužas CO2 emisiju kvotās, kuru mazo apjomu dēļ Latvija ir iesūdzējusi Briseli Eiropas Kopienu tiesā. tad nu pamēģiniet vēl skaidrot, ka viss ir ok šajā punktā, ja reiz jāiet uz tiesu ar nākamais: tas, ka lauksaimniecību subsidēja gan PSRS, gan ES, ir fakts. neapstrīdams. cita lieta, kā raugās uz valsts u.c. regulējošo roku ekonomikā. ja saka, ka ok un saredz līdzības citur, tad tas ir viens viedoklis. ir arī citi politikā Latvija nav spējusi panākt neko. tā, tirinās līdz visiem. piebalso vairākumam, pārsvarā Briselei pretī nerunā, ja vien nepaņem tā pie olām, ka bizness sāk bļaut nelabā balsī. no ES neviena valsts vēl nav izstājusies, toties Francijas, Nīderlandes un Īrijas balsojumi par konstitūciju rāda, ka neapmierināto pietiek bet par starptautisko tirdzniecību - pat fiziskām personām ir aizliegts brīvi ievest automašīnas, jahtas, cigaretes, alkoholu, skaidro naudu bet vispār esmu ievērojis, ka dalību ES pārsvarā aktīvi atbalsta tie, kas par to saņem naudu. tb, dažādu valsts struktūru darbinieki, kuru amata pienākumos tas ietilpst . ierēdņi un domāšana ir divas dažādas lietas. pildīt uzdevumus, pārāk nepārcenšoties, pa vidu kafijām, tas arī viņu galvenais motīvs
Econ
E
Tas bija hipotētisks pieņēmums, jo šādam ciparam būtu jāiekļauj gan eksports uz Krieviju (Latvijas eksporta uz NVS īpatsvars pēdējos gados pieaug), gan Krievijas enerģētiskie resursi, kas tiek izmantoti ražošanā. Kontrobandas tematiku vispār neaizskāru, bet vispār man apnika te diskutēt, sorry...
Latweets
L
at ja tie ir tikai 15% no ekonomikas, kas saistīti ar Krieviju (lai nu tas nekādi nav ne tuvu reālajai situācijai, jo ir ievērojami augstāks) ------------------------------------- Kā tad tā sanāk? Oficiāli ir 15% un neoficiāli ir vairāk? Ko tas nozīmē? Mēs eksportējam/importējam kontrabandu? Un mums baigi vajag partneri, kas to ir gatavs pieļaut un nedo dies vēl arī atbalsta?
Econ
E
Bet ir uzņēmēji, kas šo izdevību izmanto, un tie ir arī ražojošie uzņēmēji, kuri pašreiz meklē jaunus eksporta tirgus, un pat ja tie ir tikai 15% no ekonomikas, kas saistīti ar Krieviju (lai nu tas nekādi nav ne tuvu reālajai situācijai, jo ir ievērojami augstāks), tad, tiem pazūdot, Latvijas sarāžotais IKP samazinātos par 15%, rastos papildus bezdarbs, mazāk nodokļu utt. Un, protams, ka ekonomikā viss lielā mērā balstās uz naudu, arī ES ir cieši saistīta ar ekonomiku. Tikai kādi tad ir citu iespēju priekšlikumi - kļūt par autonomo apgabalu, kas aiztaisa ciet visas robežas un ražo tikai savām vajadzībām un cenšas paši kaut kā aizsargāties, ja kāds uzbrūk. Tikai kaut kā neliekas, ka šādu variantu visi Latvijas iedzīvotāji pienēmtu labprātīgi - droši vien kādi 95% to nepieņemtu.
Econ
E
Juridiski - centralizēti diktēta likumu un noteikumu bāze - arī Latvijai, ja ir tāda vēlēšanās, ir iespēja piedalīties attiecīgo likumu izstrādē, ja nepiedalās, tad vai nu nezin valodu, vai nesaprot, par ko īsti ir runa. Tāpat valstis šajā savienībā netiek turētas ar varu, bet ar starptautiska līguma starpniecība, no kura var izstāties. Ekonomikā - nenormāla lauksaimniecības subsidēšana - tas notiek pat Šveicē un ASV, bet Padomju Savienībā laikam tomēr viss bija "subsidēts", jo arī citas nozares nedarbojās pēc brīvā tirgus principiem, tādēļ šīs lietas nevar salīdzināt. Politikā - arī Luksemburga ir spējusi panākt nozīmīgu lēmumu pieņemšanu, māksla ir no ES paņemt to, ko tā sniedz, nevis tikai "būt iekšā". Bet tas "valdošo aprindu diktāta" pārmetums īpaši raksturīgs ir jaunajām ES dalībvalstīm, vienmēr jau ir vieglāk "izrādīt ciešanas, ka neviens neko nedod", nevis pašiem darboties līdzi un cīnīties par sev labvēlīgu iznākumu. Par fašismu un komunisma līdzību ar ES labāk vispār neizteikšos - neredzu nekādu sakarību. ES savos pamatos ir starptautiskās tirdzniecības savienība, kuras galvenais uzdevums ir nodrošināt brīvu (bez muitām un citiem šķēršļiem) preču un pakalpojumu pirkšanu un pārdošanu starp dalībvalstīm. Tā pat pēc būtības nav nekāda iekārta, jo visas tajā ietilpstošās valstis ir demokrātijas, taču dažas ir ar parlamentāru, citas ar prezidentālu, bet vēl citas ar parlamentārās monarhijas iekārtu.
Latweets
L
Latvijai Krievija ir noieta tirgus, ----------------------------- Es, naivais, pēc pagājušā gadsimta nogales krīzēm krievijā, kad aptaisījās liela daļa šeptmaņu, domāju, ka cilvēki ir ņēmušies prātā un sapratuši, ka krievija NAV uzticams biznesa partneris. To pašu es domāju pēc nesanajiem šprotu skandāliem, pēc krievijas paziņojuma par tranzīta novirzīšanu uz savām ostām. Bet ko tikai viens otrs neizdarīs lai iešņauktu nāsīs lieku dolāru.... p.s statistika rāda, ka mēz uz Lietuvu eksportējam divas reizes vairāk nekā uz krieviju..... lūk tev tirgus.... Godīgi sakot man runas par krieviju kā lielu tirdzniecības partneri sāk likties jau kā pasakas.
Econam
E
Variantu mums ir patiešām maz, bet tikai neplāties ar to dalību eurpas sav. un ņeto, jo no tā mums maz labuma- diemžēl, jo europā un amērikā visu diktā naudasmaisu intereses.
ezops
e
o, ieinteresēja doma. te piecas līdzības: juridiski - centralizēti diktēta likumu un noteikumu bāze ekonomikā - nenormāla lauksaimniecības subsidēšana politikā - valdošo aprindu diktāts tam klāt vēl fašisms komunisms, saukts tagad par politkorektumu un citādi domājošo vajāšana, kaut vai ar ņirgāšanās palīdzību uzskats, ka šī iekārta ir tā vislabākā te nu pietiks. paties ieinteresēja doma. IMO, līdzību ir vēl vairāk prātīgi bija stāties NATO. bet ES.. - katram pēc ticības
Econ
E
Vai tad ir cits variants? Latvijai Krievija ir noieta tirgus, no taisnīgiem apsvērumiem vien un bez enerģētiskajiem resursiem (jo Latvija acīmredzot sevi šajā ziņā grūž iekšā pilnīgā atkarībā no Krievijas) arī nevar izdzīvot. Tāpat visiem ir skaidrs, ka, ja Krievijai nebūtu enerģētisko resursu, tad situācija būtu pavisam savādāka.
Econam
E
Ņeto trešajā nedēļā atmodīsies, ka tādas valstiņas vairs nebūs, tāpēc neplāties un ar lāci dzīvo prātīgi- ne villojies, ne bučojies...
to mika
t
Neizprotu gan, jo šitie orgāni mūs plikus pataisījuši... un tagad jaunā koalīcija - kopā JL, Ps, SCP un SC pašo lācim ķepās dosies.
Econ
E
Ja Latvija nebūtu ES, tad jau būtu SVF kliente, jo ārzemnieki sen jau būtu izvilkuši no šejienes ārā savus līdzekļus, pašreiz vienkārši tic, ka ES nepieļaus sev to kaunu, ka kāda no ES dalībvalstīm varētu bankrotēt - atstātu sliktu iespaidu, tajā skaitā uz Eirozonas valūtu. Tas, ka pašreizējās ekonomikas problēmas tiek saistītas ar ES ir pilnīgi aplami, tur drīzāk ir apgriezta cēloņsakarība. Mazliet arī kaitina tā ES salīdzinšāna ar Padomju Savienību - tos, kas uzskata, ka tur ir kaut kāda līdzība, lūdzu nosaukt man 5 faktorus, kas tieši šajās abās savienībās ir tik līdzīgs, Par NATO - tas jau arī ir vienīgais variants, kādēļ Latvijā nedraud Gruzijai līdzīgi varianti, jo NATO tomēr aptver ievērojami lielāku skaitu iedzīvotāju, nekā Krievija, arī militārais līmenis ir pavisam cits.
mika
m
Ja mēs nebūtu ES un NATO, tad mums ātri vien varētu klāties līdzīgi, kā Gruzijai. Ceru, ka to ikkatrs saprot.
Latweets
L
Sajutos senils :) Es ļoti labi atceros PSRS "labumus". Piedod, tu vienkārši nesaproti ko runā. Spriežot pēc rakstības stila PSRS sabrukuma laikā tu vēl nemaz nebiji ieplānots, tāpēc nevajag plātīties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL:


Eirobarometra pētījuma rezultātus (veikts jūnijā) var apskatīt šeit!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas