Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Satversmes tiesā nonāk strādājošo pensionāru sūdzības

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
riņķī apkārt
r
Kā cilvēks strādā, cik viņš grib mācīties un kā viņš tiek laikam līdz - tas nu gan nav atkarīgs no vecuma, bet no katra čakluma. Teiksim, mans tēvs :)) Viņam ir pāri astoņdesmit, taču līdz pieņemtajam lēmumam strādāja, kā darba rīku izmantojot datoru, kuru pārvalda labāk par mani, brīvi runā trijās valodās un lasa ceturtajā :)) un vispār - viņa darba vietā ar nožēlu pieņem faktu, ka viņam ir jāiet prom. Problēma jau nav gados, bet apstāklī, ka valsts vairs nevar atļauties maksāt pilnas pensijas strādājošiem pensionāriem. un tā arī uz šīm lietām būtu jāskatās, bet, ja kāds mūsdienās nespēj apgūt datoru elementāra lietotāja līmenī, tad tā ir negribēšana nevis nevarēšana, kur ar gadiem nav nekāda sakara
Dilemma
D
Valsts faktiski bankrotējusi, un Latvijā ir iestājies ārkārtas stāvoklis. Radikālas pārmaiņas nav iespējamas, jo Saeimas sastāvā vēl joprojām vairākums ir valsts izlaupītājiem. Valdība ir šīs Saeimas ķīlniece. Arī pēc godīga mūža darba pensijas nožēlojami mazas. Lai varētu samaksāt visus rēķinus, vecie ļaudis spiesti strādāt. Bezdarbs valstī aptver arvien jaunas ģimenes - darbu zaudē pat abi vecāki, bērnus vairs nav iespējams ne normāli pabarot, ne apģērbt, ne palaist uz skolu. Kur atrast Zālamānu, kas pieņems VISIEM vienlīdz taisnīgu lēmumu? Un vai tāds maz ir iespējams? Man roka neceļas nosodīt pensionārus, kas cīnās par savām tiesībām, bet vienlaicīgi es saprotu, ka šajā gadījumā ar darbu pirmām kārtām jānodrošina jaunie cilvēki, kuriem citu ienākumu nav. Nešaubos, ka daudzi pieņemtu jebkuru darbu par jebkuru samaksu, jo nav jau citas izvēles. Protams, ne jau uz mūžu. Kad stāvoklis uzlabosies, tad jau varēs strādāt savai profesijai atbilstošā amatā. PS. Starp citu, pazīstu strādājošu pensionāri, kura savā darbā vēl joprojām izmanto galda skaitīkļus /jaunie jau droši vien nezin, kas tie tādi vispār ir:)/. Atļaušu katram spriest, vai tas ir normāli un ko var prasīt no šāda darbinieka.
Baiba
B
Manā firmā strādā 2 pensionāri, kuri ir priekšnieku vecāki. Varu pateikt tikai vienu, ka ar viņiem ir ļoti lielas problēmas. Pirmkārt, viņi netiek līdzi visiem jaunievedumiem, strādā lēni un ar visām sklerozes sekām, visus dokumentus raksta uz papīriem, kuri pēc tam kādam ir jāpārraksta uz datora un piedevām vēl jālabo nejēdzības. Ja ir jābrauc uz objektu, viņi nespēj pavilkties. Bet, aizbraukuši uz vietas, nodarbojas ar klaču sišanu un politisko jaunumu apspriešanu, nevis ar strādāšanu, kā arī daudz ko aizmirst izdarīt, piemēram, iedot cilvēkiem parakstīt aktus. Vienvārdsakot, katram ir vajadzīga aukle, kas stāv klāt, pārbauda, pārtaisa darbu. Mēs neviens neesam laimīgi par šādiem pensionāriem, kuri pamanās vēl slimot pa pus-gadam, un tad vienalga kādam citam ir jādara darbs viņu vietā. Esmu par šādu pensionāru atlaišanu pēc panta, kas saucas 'neatbilstība ieņemamajam amatam'.
:):):)
:
nu beidziet te tos vecīšus kritizēt,ja tie jaunie tā gribētu strādāt tad tos vecīšus viņi izkonkurētu un cik tad to lielo pensiju īpašnieku ir,bet katrs grib dzīvot,bet ne tikai izdzīvot.
Lāsmiņa
L
Ja pensionāri ir tik ļoti strādātspējīgi, tad Latvijā ir pēdējais laiks apzināt, cik daudz ir šo strādājošo pensionāru un ar steigu jāpaaugstina pensionēšanās vecums.
Berta
B
Drēziņš ir vecs, alkatīgs kukuļņēmējs, kurš jau sen nav spējīgs ne loģisku teikumu uzrakstīt, ne ciparus saskaitīt. Kad RD Komunālais departaments sūtīja I. Drēziņu apsekot objektus un uzrakstīt tehniskos slēdzienus, viņš pamanījās no vainīgajām personām izspiest kukuļus. Tie tehniskie slēdzieni arī ir zemkatras kritikas un pilni ar kļūdām, viss pēc tam jāpārtaisa.
Berta
B
Es ierosinu atjaunot veco likumu: Pensionārs drīkst strādāt tikai 2 mēnešus gadā. Un lai saņem savu pilno pensiju. Kad bija spēkā šis likums, daudzi pensionāri strādāja no 1. novembra līdz 1. martam, un i nedomāja sūdzēties ar visām toreiz tik nelielām pensijām. Jo toreiz valsts domāja par speciālistu maiņu: jaunajiem valsts GARANTĒJA iespēju pabarot savas ģimenes. Tomēr, ja pensionāri grib strādāt VISU gadu, tad attiecīgi lai saņem katru mēnesi to pilno pensiju, bet ikmēneša algu - tikai 4 / 12 apmērā no likmes.
Abia
A
Nedomāju, ka pensionāru varnācīga izspiešana no darba tirgus atvērs darba tirgu bezdarbniekiem. Drīzāk būs tā, ka skolās nebūs kas strādā. Kurš tad no jaunajiem būs gatavs strādāt par Ls 140 (uz papīra)? Privātajā biznesā noteikti tas nepavērs ceļu jauniem darbiniekiem. Drīzāk nofermēs darbā radiniekus un labus draugus, bet darbu turpinās darīt tas pats pensionārs. Kārtējais veldības lēmums par labu ēnu ekonomikai.
deaf maigo
d
Viena pensija pietiek vairak
I.B.
I
Vai tad NAV SAPROTAMS, ka ATKAL t.a sauc. TAUTAS partija , atkal aplaupa KO TIKAI VAR? Nu nav viņi nekur projām. Ar visu koalīciju TURPINA MELNOS DARBUS. JL nav noteicēji. Viņi cenšas darīt ,ko var. Bet melnie, taču, ir pāsvarā. Vai tad nesaprotam!
ABC
A
Aizver blējamo, OK? Esmu nostrādājis 50 (piecdesmit) gadus un visu laiku maksājis sociālo nodokli. Kur ir tā nauda? Kāpēc man būtu jācieš sakarā ar to, ka Aigars Kalvītis un kompānija ir izzvazājis sociālo budžetu, kas vispār ir patstāvīga konsolidētā budžeta sastāvdaļa un nav tērējams velnsviņu zina kādiem mērķiem???
Vai
V
Vai pensionāri ir tik stulbi - it kā ar gadiem vajadzētu kļūt gudrākam! - ka izliekas neredzam, ka Latvijā ir bezdarbs? Ka tūkstošos ģimeņu bērni, mazbērni ir bez darba?
Dzīvnieks fermā
D
Katrs lēmums, kurš ierobežo personu vēlmi strādāt, ierobežo saimniecisko rosību vai spiež to noiet pagrīdē, grauj tautsaimnieciibu un beigu beigās ļoti nelabvēlīgi ietekmē valsts attīstību un tautas labklājību.
Dzīvnieks fermā
D
Pagājušajā gadā Dombrovskis un viņa partija Jaunais laiks nemitīgi atkārtoja, ka Godmaņa valdība nedrīkst lāpīt pamatbudžetu uz sociālā budžeta rēķina, kā arī atbalstīja pensiju referendumu un mudināja palielināt pensijas. Bet kas notiek šogad?
pensionārs
p
Interesanti, vai šis Drēziņš nav radinieks LA žurnālistam Drēziņam, kura vaļasprieks ir rakstīt par militārām tēmām un aizstāvēt bijušos padomju oficierus? Laikam jau ļoti iesildīta vieta, ja sūdzība uzrakstīta uz 29 lpp. Es arī esmu pensionārs, bet nebūt neuzskatu, ka man krīzes apstākļos būtu jāsaņem gan alga, gan pensija. Zinu, ka ap 100 tūkstoši ir bezdarbnieki,kuriem vispār nav iztikas līdzekļu. Tāpēc nēesiet nu tik alkatīgs, Drēziņa kungs, un mēginiet izdzīvot tikai ar pensiju, kā to dara vairums pensionāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Drēziņa konstitucionālā sūdzība (pilns teksts)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas