Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Slakteris: Sportistiem prēmijas tiks izmaksātas

Finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) atbalstīs maksimālo prēmiju izmaksu olimpiskajiem medaļniekiem par spīti ļoti sliktajai budžeta situācijai. “Apsveicu ar vēl vienu budžeta tērētāju,” tādu īsziņu no padomnieka telefonā saņēmis ministrs pēc Latvijas šķēpraiža sudraba metiena Pekinā. Tomēr, pēc Slaktera teiktā, šis ir vienīgais gadījums, kad viņš priecājas par budžeta tēriņiem. Pilnu medaļu klāstu Latvija ir pelnījusi arī grūtos laikos, uzskata A.Slakteris.

Tomēr intervijā Latvijas televīzijas 100.pantam, finanšu ministrs vairākkārt uzsvēra, ka jātaupa ir visiem. A.Slakteris raksturoja, ka budžeta situācija ir ļoti smaga, skolotāju un mediķu algu palielinājuma grafiki, iespējams, būs jāatliek.

“Lai nodrošinātu sabalansētu nākamā gada budžetu šobrīd iztrūkst 820 miljoni. Tas ir milzīgs skaitlis. Ar solījumiem jābūt ļoti piesardzīgiem, iespējams, ka kādu grafiku nāksies pabīdīt laikā uz priekšu,” teica ministrs.

Komentējot sestdien notikušā referenduma par pensiju likuma grozījumiem rezultātus un zemās pensijas Latvijā, finanšu ministrs sacīja, ka ir pamats domāt, ka inflācijas rādītāji nākamajā gadā būtiski kritīsies un līdz ar to kompensēšanas sistēma nebūs tik strauji nepieciešama. “Neesmu padomdevējs, bet rudenī pensiju indeksācija notiks, lai būtu vieglāk samaksāt rēķinus. Skaidrs, ka situācija nav viegla ne valstij kopumā, ne pensionāriem.”

A.Slakteris intervijas laikā izteica atbalstu trīs sekretariātu likvidēšanai, lai arī tas dotu nelielu ietaupījumu, kopumā aptuveni 6 miljonus. “Kad visai sabiedrībai jātaupa, arī valdībai jārāda piemērs tieši no optimālas valsts pārvaldes viedokļa,” savu atbalstu sekretariātu likvidēšanai pamatoja A.Slakteris.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

sdfdf

MK noteikumi nosaka, ka par pirmo vietu olimpiskajās spēlēs sportistiem individuālajos sporta veidos pienākas līdz 100 000 latu liela naudas prēmija, par otro vietu līdz 50 000, par trešo līdz 30 000.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas