Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Šlesers: skaidri pasakiet, ka pikets ir pret Šleseru, nevis par priedēm

«Esiet konsekventi un skaidri pasakiet, ka pikets ir pret Šleseru, nevis pret priežu izciršanu!» Tā šodien blogā _Dienā _raksta Rīgas vicermērs Ainārs Šlesers, aizrādot saviem oponentiem no Jūrmalas Aizsardzības biedrības (JAB), kuri otrdien pie valdības ēkas Rīgā sarīkoja piketu.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets otrdien akceptēja rīkojuma projektu, kas paredz transformēt meža zemi savrupmājas un saimniecības ēkas kompleksa būvniecībai A.Šleseram un Inesei Šleserei piederošajā nekustamajā īpašumā Jūrmalā, Upes ielā. Zemesgabals atrodas Rīgas jūras līča krasta kāpu aizsargjoslā. Tas nozīmē, ka A.Šlesers (LPP/LC) zemes gabalā varēs izcirst 76 kokus. Jūrmalas Aizsardzības biedrība (JAB) uzskata, ka tas nav labs precedents, jo simtgadīgu priežu izciršana nav samērojama ar privātmājas celtniecību. JAB paziņoja, ka vērsīsies Administratīvajā tiesā un Satversmes tiesā.

Tā kā par «pilnīgi ikvienu meža zemes transformāciju kāpu joslā lemj Ministru kabinets», jo šādu kārtību nosaka likums, to labi sapratis otrdien valdības sēdē arī finanšu ministrs Einars Repše (JL), tāpēc atturējies balsojumā, «nevarēdams balsot pilnīgi pretēji savas partijas uzstādījumam», blogā raksta Rīgas vicemērs.

A.Šlesers blogā vēršas arī pie protestētājiem – JAB pārstāvjiem – un skaidro situāciju no sava skatpunkta.

LPP/LC līderis uzskata, ka sakārtos teritoriju, kur savulaik bija padomju laika kempings «ar apmēram 40 graustu atliekām, ar sabrukušu ēdnīcu un izdemolētām āra tualetēm». A.Šlesers 1999.gadā par aptuveni miljonu ASV dolāru to iegādājies no privātpersonas, Vācijas pilsoņa. Uz zemes viņš jau tad grasījies celt ģimenes māju, tikai kādu brīdi vasarās devis patvērumu dzīves pabērniem.

«Māja tiek būvēta precīzi vecā atpūtas kompleksa vietā, līdz ar to ēkas būves dēļ netiks nocirsta neviena nozīmīga priede. Dažas priedes diemžēl nāksies nocirst tikai tādēļ, lai izbūvētu pievedceļu līdz mājai. Turklāt par ikvienu no tām es samaksāšu celma naudu pēc visaugstākās valsts noteiktās likmes. Jau sakoptajā teritorijas daļā ikviens var pārliecināties, ar kādu rūpību tiek saudzēts un kopts ikviens koks,» raksta A.Šlesers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Šlesera koku izciršanu ST esot par sīku, bet tiesā var sūdzēties

Šlesers drīkstēs izcirst kokus mājai kāpu aizsargjoslā Jūrmalā

LASIET VĒL

 

Aināra Šlesera blogu lasiet šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas