Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Šogad Latvijā adoptēti 24 bērni, uz ārzemēm devušies 35

Šī gada pirmajos trijos mēnešos Latvijā adoptēti 24 bērni, kas ir par 25% vairāk nekā 2008. gada pirmajā ceturksnī, liecina Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrijas apkopotie dati.

Latvijas adoptētāji šogad uzņēmušies gādību par 7 bērniem vecumā no 1 līdz 2 gadiem, 10 bērniem vecumā no 2 līdz 4 gadiem, 3 bērniem vecumā no 5 līdz 6 gadiem, 2 zīdaiņiem, vienu 4 un vienu 6 gadus vecu bērnu, kā arī 15 gadus vecu pusaudzi.

Savukārt uz ārzemēm šī gada pirmajos trijos mēnešos adoptēti 35 bērni, no kuriem 6 bērni ir vecumā no 3 līdz 4 gadiem, 6 - vecumā no 6 līdz 7 gadiem, 6 - vecumā no 10 līdz 18 gadiem, 5 - vecumā no 4 līdz 5 gadiem, 3 bērni vecumā no 2 līdz 3 gadiem un 3 - no 9 līdz 10 gadiem, 2 bērni vecumā no 1 līdz 2 gadiem un 2 - no 8 līdz 9 gadiem, kā arī viens 5 un viens 7 gadus vecs bērns.

Salīdzinot ar vietējiem adoptētājiem, ārzemnieki ir vairāk adoptējuši pusaudžus, kā arī biežāk uzņēmuši ģimenē vairākus brāļus un māsas. Šī gada pirmajā ceturksnī trīs ārzemju ģimenes adoptējušas katra pa trim bērniem no vienas ģimenes, divas - pa četriem bērniem un piecas - pa diviem bērniem. Uz ārzemēm vairāk adoptēti arī bērni ar veselības problēmām, tai skaitā Dauna sindromu, kuriem ir grūti atrast adoptētājus Latvijā.

Ministrija pauž gandarījumu par adopcijas gadījumu skaita pieaugumu jau gada sākumā un pateicas visiem, kas izšķīrušies par bērna pieņemšanu ģimenē, to adoptējot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas