Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Sūdzas par airBaltic jaunajiem bagāžas ierobežojumiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
nepraša
n
Kā tad īsti ir?Vai rokas somiņa arī skaitās rokas bagāža?
ES freilene
E
Pamēģini, lūdzu, aizlidot kaut kur uz mēnesi ar mazu bērnu. Un uzraksti, cik Tev svēra bagāža. Tiešām 10 kg? Ņemot vērā to, cik sver čemodāns vien, lai aizlidotu ar 10 kg, ir mēnesi jāstaigā vienās un tajās pašās drēbēs. Jo gribas taču nopirkt un atgriežoties paņemt līdzi arī kādu Latvijā izdotu grāmatu. Vai vecmāmiņas vārītu ievārījumu (ko rokas bagāžā vest nedrīkst). 3 somas bija uz 3 cilvēkiem - diviem pieaugušajiem (2x23 kg) un 1 bērnam (1x10 kg). Par tām visām bija samaksāts. Runa tiešām ir par cilvēcisku attieksmi - neviena normāla aviokompānija par 3 kg nepiesienas.
beibe
b
nerunā ja nezini. braucu 01.08. mums bija ceļojums 2 personām - tātad pieļaujamais svars bagāžai būtu 40 kg. mums bija viena soma uz diviem, kas svēra 21.8 kg. tā arī mums tur pateica - vajadzēja ņemt 2 somas. gribu zināt kā airbaltic ieekonomētu, ja mēs vienas somas vietā ņemtu 2. bez tam šie striktie ierobežojumi stājušies spēkā nesen. esmu lidojusi ar airbaltic padsmitiem reižu - agrāk tā nekad nebija pŗoblēma - galvenais lai netiktu pārsiegts uz divām personām paredzētais svars.
Ēriks
Ē
Lidoju vismaz reizi nedēļā (gan ar AB gan citām aviokompānijām) un AB pārvadājamās bagāžas ziņā ir viena no pielaidīgākajām Eiropā! Tas pats pieminētais ryanair un easyjet sver pat rokas bagāžu, gan pašam tā ir gadījies, gan bieži esmu rezdējis kā "beibes" sūta atpakaļ nodot un neilaiž lidmašīnā ja savu rokas somiņu nevar iestūķēt jau tā milzīgajās rokas bagāžas somās! Ar AB tādas muļķibas nekad nav bijušas, kaut gan pēc noteikumiem jau vajadzētu - tādi noteikumi ir jau vairākus gadus, nesaprotu kāpēc to ievērošanai AB darbinieki jau sen nesokoja līdzi! Un Egita - tiešām būtu interesanti, kas ir jāņem, lai savāktu 3 somas (kopā vismaz 60 kg?), jo parasti pat 10 kg savākt ir problēma :D
beibe
b
vispār jau marasms. man tikko pašai bija tāda situācija. braucām pirms pāris nedēļām uz Hurgadu. mums bija viens čemodāns uz diviem , kura svars izrādījās 21.8 kg ( teorētiski pieļaujamais bagāžas svars uz 2 būtu 40 kg). arī gandrīz lika piemaksāt, izglāba no tā tas, ka uz čarterreisiem attiecas kaut kādi citādi noteikumi. Nākamo reizi airbaltic dabūs no mums 2 somas (un ar lielāku svaru par 22 kg)....nu lai jau viņiem veicas ar to taupīšanu! p.s. citādi man pret viņiem nekāda naida... esmu daudz izmantojusi viņu pakalpojumus
jūrmalniece
j
izvairos AB pakalpojumus izmantot
jūrmalniece
j
Pēc iespējas izvairos AB pakalpojumus neizmantot, jo ir bijusi pieredze gan ar atceltiem reisiem, gan rupju attieksmi.
Rihards
R
Nav runa par noteikumiem, runa ir par sirdsapziņas tīrības, takta un samērīguma sajūtas trūkumu. AirBaltic strādā ar cilvēkiem, nevis ar lopiņiem un viņu sedliem, kas jākrauj vagonos. Izskatās, ka viņi ir nevis civilizēti pakalpojuma sniedzēji, bet pastulba burta kalpi. Nonsens!
KKK
K
Sanitai atkal izdevies "spēcīgs" raksts. Vareni! Rokošā žurnāliste! :D Domāju, ka šādus rakstus vajag sērijā ražot, apvienojot spēkus ar Eiropas draudzeni un patērētāju Sanitu, kura tagad ir tā kompetentā, lai spriestu kura aviokompānija ir zemo cenu un kura nav. Latvijas lielākais dzeltenais laikraksts ir sašutis, ka kāds prasa ievērot noteikumus.
LV
L
Stulbums 1- ja brauc diveta ar vienu koferi, un tikvaita akls ierobezojums uz tiem 20kg, stulbums 2 - AirBaltic jau tikai pozicione saukli - lets - nekaa leeta tur nav, iznemot vecas lidmashinas, uz Daniju - pie kam Bilundu diviem cilvekiem ap 890Eur... tas jau kaa uz emiratiem. gan jau izputes tas nemenedzments.
h
h
atvainojos visiem, bet nespēju nociesties: es atkal iesaku Tev nebūt tik pieticīgam un pieprasīt no airbaltica, lai: 1) viņi ļauj vest 40 kg katram (80 kg divatā) vienalga cik somās (kaut vai sadalītu pa sērkociņkastītēm); 2) atbrauc pēc Tavas bagāžas pakaļ uz Tavu dzīvesvietu 100 km rādiusā no lidostas; 3) katram pasažierim garantētu savu dīvānu lidmašīnā; 4) stjuartes pa brīvu ne tikai dotu ēst un dzert bez ierobežojuma (un ļautu no lidmašīnas iznest ar sauso paiku pilnu lielo Rimi maisiņu, kuru izsniegtu katram pasažierim), bet arī taisītu masāžu, grieztu nagus, piedāvātu solārija pakalpojumus, taisītu pilnu asins ainu un mācītu angļu valodu; 5) garantētu, ka neviens lidojums Eiropas robežās nemaksā vairāk kā 50 Ls turp atpakaļ.
eduards
e
Izlasot diezgan daudzus šeit pievienotos komentārus, tops skaidrs, ka vienai daļai nav skaidrs, ka airBaltic prasība nav, lai domātu par lidojuma drošību, bet par to, lai krīzes laikā no cilvēkiem izspiestu vairāk naudas - nu no tiem, kas lido jāpaņem par visu ko vien var iedomāties... Ziniet, vajadzētu arī par tualetes izmantošanu lidmašīnas salonā - nav ko ēst un dzert, nedrīkst arī čurāt... Neviens jau speciāli nekrauj 27, kur var 20. Bet tiešām cilvēkiem likt strādāt dārzeņu bāzes lieluma svariem, ir muļķīgi. Ja lidojam divatā mēs zinām, ka varm 40 kg kopā un nekad to arī kopumā nepārsniedzam. Un tādējādi lidojuma drošība nav apdraudēta. Ja nu par strādniekiem (varbūt viņus smalki sausc par kravu apstrādes operatoriem) strādā skolasbērni vai meitenes, tad jau viņas nedrīkst celt vairāk par 12 vai 15 kg. Tad ierosinu labāk turēties pie skolēna cienīgiem apjomiem. Labāk airBaltic būtu padomājis par ērtāku lidmašīnu iegādi vai nomāšanu, jo esošās liekas nu ļoti nolvalkātas, kur pat vidēja auguma cilvēks nevar normāli sēdēt un izstiept kājas, iesēdina kā tādā kukuruzņikā . Viss tiek spiests, lai samazinātu izmaksas uz klientu ērtības rēķina. Ierosinu ieviest maksu arī par rokas bagāžas ienešanu salonā, kāpēc gan ne?! Dažs taču tur ienes tikpat lielu lomu, kādu cits nodod bagāžas tvertnē... Tāpat kā savulaik stāstīja anektotes par šauracainu tautu ziemeļos, tā drīz aviācijas biznesa jomā stāstīs par Flika airBaltic. Kur tad viņa nacionālās izcelmes skaistuma un cēlas attieksmes gēni izčabējuši? Tiešām mazas valstiņas ... visās nozīmēs maza aviokompānija...
Juksis
J
Agrāk biju regulārs Air Baltic klients, turklāt apmierināts klients. Diemžēl stingrie baģāžas noteikumi nav vienīgie "jaukās aviosabiedrības" jaunumi... Viņi būtiski ir paaugstinājuši lidostas nodevas un piemaksas biļetei. Domāju, ka turpmāk diemžēl būšu spiests izmantot konkurentu pakalpojumus, jo atšķirības tādas pašas cenas biļetei var būt diezgan ievērojama (100 EUR un vairāk, ko AB savāc kaut kādos mistiskos "papildu" maksājumos)... Īsti nesaprotu Latvijas "pozitīvistu" (Stendzenieks) nelaipno un žultaino attieksmi pret cilvēkiem, ko viņi vispār nekad nav satikuši...
bijusii AB fane
b
Taisnba gan, bet fakts paliek fakts, tā kā lidoju ar vīru viņa koferis varēs svert 25 kg un mans 15.
Adolfo
A
Vai paskatījies ČSA bagāžas noteikumus? 20 kg un pēc tam 22 EUR par katru "virsplāna" kg!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas