Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Telefonsarunu skandālā iesaistītos tiesnešus nesodīs

Pēc vairāk nekā trīs mēnešus ilgām pārdomām Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Juris Stukāns nolēmis nerosināt disciplinārlietas pret tiem tiesnešiem, kuri saskaņā ar Ģenerālprokuratūras atzinumu tā dēvētajā telefona sarunu skandālā ir pārkāpuši tiesnešu ētikas kodeksa normas. Kā ziņo LETA, Stukāns norādījis, ka ir iestājies noilgums, un pret tiesnešiem nevar ierosināt disciplinārlietas.

Šādu lēmumu Stukāns ir pieņēmis pēc Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas tiesnešu sanāksmes, kuras laikā tiesneši secinājuši, ka šobrīd tikai katrs pats var izvērtēt savu rīcību un būt sev soģis attiecībā uz desmit gadus veciem notikumiem.

Stukāns uzskata, ka šobrīd tiesās nav iespējama tāda situācija, kādu atklāja Jāņa Brūkleņa grāmata "Tiesāšanās kā ķēķis", jo mainījusies gan tiesnešu, gan sabiedrības izpratne par ētiku.

Atgādinām, ka Ģenerālprokuratūra, pārbaudot žurnālista Lato Lapsas iesniegtos tiesnešu un advokāta Andra Grūtupa biroja darbinieku iespējamo sarunu atšifrējumus, kas publicēti Brūkleņa grāmatā "Tiesāšanās kā ķēķis", konstatēja pārkāpumus septiņu - divu Augstākās tiesas un piecu Rīgas apgabaltiesas - tiesnešu rīcībā.

Prokuratūra savā atzinumā norādīja uz pārkāpumiem tiesnešu Aivara Zāģera, Ligitas Gavares, Zaigas Vrubļevskas, Jura Freimaņa un Valdemāra Šubrovska darbībās, iepriekš informēja Stukāns.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas