Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tiesa nevērtēs Ušakova prasību par Pūces kriminālatbildību

Administratīvā rajona tiesas Rīgas tiesu nams ierosinājis lietu par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (A/P) rīkojumu ar kuru no amata tika atstādināts Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa). Lieta 9. maijā ierosināta pēc Ušakova pieteikuma, tomēr tiesa netaisās vērtēt Pūces iespējamo kriminālatbildību, ko bija lūdzis no Rīgas mēra amata atstādinātais Ušakovs.

Tiesas pārstāve Ilze Butkus portālam Diena.lv stāsta, ka Administratīvās rajona tiesas tiesneses 9. maija lēmumā, ar kuru pieņemts Ušakova pieteikums un ierosināta lieta, norādīts, ka blakus lēmuma pieņemšana ir tiesas prerogatīva, līdz ar to

pieteicējam nav subjektīvo tiesību prasīt blakus lēmuma pieņemšanu.

"Ja administratīvās lietas ietvaros tiesa atklās noziedzīgu vai citādi prettiesisku rīcību, tā pēc savas iniciatīvas lems par blakus lēmuma pieņemšanu," skaidro Butkus.

Tiesa var pieņemt blakus lēmumu, ja, izskatot lietu, konstatēti apstākļi, kas liecina par iespējamu tiesību normu pārkāpumu, kā arī citos gadījumos. Blakus lēmumu nosūta attiecīgajai institūcijai, kura attiecīgo jautājumu ir kompetenta risināt.

"Ja tiek konstatētas noziedzīga nodarījuma pazīmes, tad blakus lēmums tiek nosūtīts prokuratūrai," skaidro Butkus.

Tas, kad tiesa varētu skatīt Ušakova pieteikumu par Pūces rīkojuma pārsūdzību, vēl nav zināms.

Jāatgādina, ka Pūce 5. aprīlī izdeva rīkojumu par Ušakova atstādināšanu no Rīgas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas. Rīkojumā tika norādīti vairāki Ušakova pārkāpumi, esot Rīgas mēram un uzņēmuma Rīgas satiksme kapitāldaļu turētājam pašvaldībā. Ušakovs lēmumu pārsūdzēja maija sākumā. Toreiz viņš žurnālistiem atklāja, ka kopā ar advokātiem Viktoru Tihonovu un Gati Gailumu sagatavojis iesniegumu ne tikai par Pūces rīkojuma apstrīdēšanu, bet arī iesniedzis tiesai blakus prasību, ar kuru lūgs tiesai izvērtēt, vai ministrs nav ļaunprātīgi izmantojis dienesta stāvokli.

Top komentāri

barons von Reihenbahs
b
Kārtējais Ušakova pakāsiens. Vēl tikai trūkst Kuzjas un Mura sūdzības par abu nepieaugušo kaķēnu izmantošanu savtīgos nolūkos.
biedrs 54
b
Jau galīgi saprātu pazaudējis. Nelietis.
Zolitūde 54
Z
Tas noziedznieks gņils točna tiks aiz restēm!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas