Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ūdens patēriņa starpības problēmu risināšanai Rīgā vērtēs normatīvos aktus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vilnis
v
Varbūt dārgāk,bet visefektīvāk būtu par ūdeni maksāt tieši piegādātājam "Rīgas ūdenim".Tāpat kā mēs maksājam Latvenergo.Skaitītāji ir.Diskusijas par to precizitāti ir nenopietnas.Esošie skaitītāji ir vairākas reizes mainīti .Maiņu veikušas licenzētas firmas un apsaimniekotājiem nav bijušas pretenzijas par skaitītāju kvalitāti.Tātad jebkura ūdens patēriņa korekcija jāveic skaittāja rādījumu kļūdas robežās,kurai jābūt saskaņotai ar patērētāju.Pārdošanā esošo skaitītāju precizitāte ir jādara zināma pircējam . Vai pašlaik kāds var nosaukt populārāko skaitītāju kļūdas lielumu ciparos?
Sekosim Briseles piemēram!
S
Dzīvokļu"C" klases ūdens skaitītājus kā Briselē!
Jānis
J
Uzstādot precīzos "C" klases ūdens skaitītājus,iedzīvotājiem,šī skaitītāju "sertifikācija-verifikācija"būtu nepieciešama tikai ik pēc četriem gadiem un arī pārbaudīt skaitītāju rādījumus būtu iespējams jebkurā laikā,netraucējot iedzīvotājus,centralizēti! Tātad it kā abpusēji izdevīgi! Nevarētru krāpties arī ar magnētiem! Kas traucē,domnieku kungi?
Anna
A
Laikam jau šī "ūdens starpība" ir obligāti saglabājama,ja jau Rīgas pašvaldība joprojām neko nedara,lai morāli novecujušos dzīvokļu ūdens skaitītājus nomainītu pret preciziem!
Aldis
A
21.gadsimtam atbilstošus dzīvokļu ūdens skaitītājus visos dzīvokļos!
Kad?
K
Pavisam konkrēti: Kad rīdzinieku dzīvokļi tiks beidzot aprīkoti ar precīzajiem,ar magnētu neietekmējamiem ūdens skaitītājiem un siltuma sadalītājiem jeb alokatoriem,kā citās ES valstīs? Kā vieni,tā otri skaitītāji ir pat nolasāmi no attāluma un daudz retāk maināmi! Nav izdevīgi? Nevarēs regulāri paaugstināt maksu un algas monopoluzņēmumu padomēm?
Kas par problēmām?
K
Kad beidzot par ūdeni varēsīm maksāt bez starpniekiem?
Beidziet blēdīties!
B
Vienkārši visos dzīvokļos ir jāuzstāda precīzie "C" klases ūdens skaitītāji,kurus neietekmē magnētiskais lauks,kuri bez tam var tikt aprīkoti pat ar bezvadu nolasīšanas sistēmu!
Nemuļķosim iedzīvotājus!
N
Ūdens patēriņa starpības problēmu risināšanai (lasi: maksas palielināšanai!) nav jāvērtē normatīvos aktus,bet gan jādomā par iespējami ātrāku esošo dzīvokļu karstā un aukstā ūdens skaitītāju nomaiņu pret precīzajiem,ar magnētu neietekmējamajiem "C" klases ūdens skaitītājiem! Un nebūs PILNĪGI NEKĀDAS PATĒRIŅA STARPĪBAS!!!!!! Taču,acīmredzot, precīza dzīvokļu ūdens patēriņa uzskaite nav monopoluzņēmuma"Rīgas ūdens" interesēs!
Hmm...
H
Kas bija tie gudrīši, KAS SERTIFICĒJA šos, nederīgos skaitītājus? Vai prasīs atbildību no viņiem?
Ministry of Truth
M
Tas nozīmē, ka arī Rīgas Ūdens, līdzīgi Latvenergo, ir sapratis - aiz katrām durvīm, kur patērē vairāk par 2-3 kubiem ūdens mēnesī, droši vien slēpjas kāds bagāts onkulis, kas ūdeni tecina savā peldbaseinā tā, ka tas līst pāri malām un tā daudzums pietiktu, lai valis Villijs dzīvotu, asti kuldams. Un nav jau svarīgi, ka bagātais onkulis par visu samaksā. Ir nepieciešams jau esošo parādu par siltumu 60 miljonu apmērā kaut kā uzdzīt līdz 100 miljoniem. Tātad, mēģinās ar ūdeni. Skaitītāju iepirkšanā, uzstādīšanā ir nesaprotamas lietas. Sākot jau ar to, kam tad tos īsti vajag - man vai pašvaldības žņaudzējam.
Aivars B.
A
Problēma ir primitīvi skaitītāji ko elementāri čakarēt.Gribētos uzzināt kas pieņēma lēmumu tādus masveidā iepirkt-darbs KNABam. Risinājums būtu tiesības namu pārvaldēm dzīvokļos ar aizdomīgi zemu patēriņu (ūdens zagļu dzīvokļos) bez piekrišanas uzstādīt kvalitatīvus skaitītājus,ja atsakās-uzrēķins par visu mājas pārtērēto ūdeni.Pietiktu uz silto ūdeni un nemaz daudz nevajadzētu lai šito sērgu izskaustu.
Ieva.
I
So starpību kāda rodas patērējot ūdeni pašvaldību mājās,vajag sadalīt uz galviņām tajos dzīvokļos,kuri nav ierīkojuši ūdens skaitītājus,un lieto ūdeni cik grib.Seit vienkārši ir disciplinēšanas jautājums. Obligāti dzīvokļos ,kuri nemaksā ,vajag atslēgt ūdeni.Ja cilvēkam nav iztikas līdzekļi,un nav darbs,tad pašvaldībai būtu jānosaka ūdens lietošanas daudzums,un par to maksāt kompensāciju tāpat kā par dzīvokli,kuri nevar to apmaksāt.,bet ne viss aprēķināt šo starpību negodīgi un izdalīt uz visiem dzīvokļiem.Es kā pensionārs cenšos ūdeni taupīt,bet man pierēķina summu par ūdeni,kuru neesmu lietojis.Sētniekiem ir jāierīko atsevišķšs ūdens krāns ar skaitītāju,kad viņš lieto ūdeni koplietojamo telpu mazgāšanai.
vairis
v
pieliec pie centrālā skaititāja jaudigu magnētu un tev vel nauda pāri paliks, ko mocies, magnēts latgalitē kādu latu verētu maksāt
nasta
n
Nu, gatavojieties, pacels ūdens tarifus. Mums vienmēr piesauc Eiropu vai *citur pasaulē*, tad publicējiet kādi tur ir ūdens tarifi, sevišķi interesē tuksnešainās vietās. Mūsu gudrie deputāteļi ir izbraukājuši puspasauli pieredzes apmaiņās, it sevišķi kūrortpilsētas, tad lai tagad atklāj, cik tur maksā m3. Citādi nav saprotamas šīs šausmas ūdens pārbagātajā Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas