Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ušakovs KNAB vēl veiksmi Daimler lietā

Rīgas mērs un uzņēmuma Rīgas satiksme (RS) kapitāldaļu turētājs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs) Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) vēl veiksmi autobūvnieka Daimler lietas izmeklēšanā, taču pagaidām pret RS amatpersonām nekādas sankcijas neveiks.

Rīgas dome ir priecīga, ka attiecīgas struktūras ir aktīvi iesaistījušās šajā procesā, taču esot jāsaprot, ka domes kompetencē vai spēkos nav izmeklēt to, kas pašvaldības pakļautības iestādē ir noticis pirms desmit gadiem, teica N.Ušakovs.

Mērs atzina, ka pašvaldība aktīvi sadarbojoties ar KNAB, atbildot uz šīs iestādes pieprasījumiem saņemt informāciju no arhīva. "Vēlam veiksmi un gaidām šīs izmeklēšanas rezultātus," piebilda mērs.

Uz norādi, ka pašreizējais Rīgas satiksmes vadītājs Leons Bemhens arī tolaik, kad noziegumi notikuši, ir bijis viena Rīgas autobusu parka vadītājs, N.Ušakovs sacīja, ka to, vai L.Bemhens vai kāda cita amatpersona ir vainīga, varot noskaidrot tikai izmeklēšanā. Līdz ar to pašvaldība gaidīšot izmeklēšanas rezultātus šajā kukuļdošanas lietā un līdz izmeklēšanas beigām sadarbosies ar tiesībsargājošajām iestādēm.

Uz jautājumu, vai viņam zināms, kas KNAB veiktajā kratīšanā pagājušajā piektdienā paņemts no Rīgas satiksmes telpām, N.Ušakovs skaidri neatbildēja, taču piebilda, ka viņam nav jāzina, ko KNAB izmeklētāji ir paņēmuši no uzņēmuma telpām. "Tā ir izmeklēšanas informācija, tā ir viņu kompetence, un man tas arī nav jāzina," viņš klāstīja.

N.Ušakovs Daimler lietu salīdzina ar izmeklēšanu Dienvidu tilta lietā, kur kriminālprocesu joprojām izmeklējot policija.

"Gribētu salīdzināt šo situāciju ar izmeklēšanu saistībā ar Dienvidu tiltu - runājot par to, cik miljoni varētu būt pārtērēti tā būvniecības gaitā, par ko norādījusi Valsts kontrole. Nevaram ne izmeklēt, ne kādam kaut ko atņemt," norādīja N.Ušakovs.

Jau ziņots, ka KNAB kriminālprocesa ietvaros atzinis vairākas personas par aizdomās turētajām saistībā ar iespējamu Rīgas pašvaldības amatpersonu kukuļošanu, ko ar starpnieku palīdzību veikušas Vācijas autobūves koncerna Daimler AG meitasuzņēmuma Evo Bus GmbH amatpersonas.

Kriminālprocess ierosināts 2010.gadā par to, ka Evo Bus GmbH amatpersonas laikā no 2002.gada jūlija līdz 2006.gada decembrim par 117 autobusu Mersedes Benz iegādes organizēšanu Rīgas pašvaldības vajadzībām, izmantojot personu un firmu starpniecību, nepamatoti paaugstināja iepirkuma cenu un nelikumīgi ieguva līdzekļus nelikumīgiem maksājumiem valsts amatpersonām par iepirkuma nodrošināšanu.

Patlaban konstatēts, ka kukuļošanas starpnieki saņēmuši nodošanai, iespējams, Rīgas pašvaldības amatpersonām vairāk nekā 4,3 miljonus eiro (3,022 miljonus latu).

Lietas ievaros apcietināts bijušais Rīgas satiksmes padomes loceklis Leonards Tenis, bet tiesa atteikusies apcietināt kādu Raimondu Krastiņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas