Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Vaira Paegle iestājas "Pilsoniskajā savienībā"

Vaira Paegle beidzot izšķīrusies starp Jauno Laiku (JL) un Pilsonisko savienību (PS)_, _priekšroku dodot pēdējam. Līdz ar bijušās Tautas partijas deputātes lēmumu PS Saeimas frakcijā būs septiņi deputāti. V. Paegle gan uzsver, ka pēc dažiem mēnešiem vairs nebūs atšķirības, vai viņa ir PS, vai JL, jo partijas būs apvienībā Vienotība.

Izšķirošs izvēlē bijis nacionālais jautājums. "Tās ir nianses starp šīm partijām, bet mans akcents bija nacionālais elements. Arī apvienībā būs dažādi spārni, bet PS ir vairāk uz nacionālo pusi. Man svarīgi ir valodas jautājumi, kas gan neapšaubāmi svarīgi ir arī JL" skaidro V. Paegle. Viņa norāda, ka PS bijusi arī pirmā, kas viņu uzrunājusi pēc izstāšanās no Tautas partijas.

Paegle Saeimā tika ievēlēta no Tautas partijas (TP), taču pērnā gada oktobrī izstājās no TP, jo tai bija iebildumi pret TP priekšsēdētāja Andra Šķēles atgriešanos aktīvajā politikā, atgādina aģentūra LETA. Paeglei bija TP biedra kartes 2.numurs. 1999.gadā viņa no Amerikas ieradās Latvijā un tika izvirzīta Valsts prezidenta amatam.

Paegle nav vienīgā sabiedrībā pazīstamā persona, kas pēdējā laikā pievienojusies PS. Pirms nedēļas partijas rindas papildināja bijušais a/s Diena prezidents Arvils Ašeradens. Ja man jautā, kāpēc tieši Pilsoniskā savienība, man šķiet, ka tās vēsturiskā tradīcija ir saistīta ar Tautas fronti, kas ir vienīgā politiskā organizācija, kurā es esmu darbojies. Pilsoniskajā savienībā ir vairāki cilvēki, kas mani uzrunāja kā personības, piemēram, Sandra Kalniete,» izteicās A.Ašeradens.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas