Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Valdība apstiprina divu augstskolu rektorus

Ministru kabinets šodien apstiprinājis filozofijas doktoru profesoru Džordžu Ulrihu Rīgas Juridiskās augstskolas rektora amatā un inženierzinātņu doktoru Olafu Jāni Brinkmani Rīgas Aeronavigācijas institūta rektora amatā, vēsta Izglītības un zinātnes ministrija.

Pērngada 31.decembrī Rīgas Juridiskā augstskola pēc savstarpējās vienošanās pārtrauca darba līgumu ar rektori Lesliju Džeinu Smitu, kas rektora amatā bija apstiprināta 2007.gada novembrī. Juridiskās augstskolas dalībnieku sapulce, izvērtējot trīs pretendentu darba pieredzi, akadēmisko kvalifikāciju un augstskolas attīstības redzējumu, šogad jūlijā par Juridiskās augstskolas rektoru ievēlēja profesoru Dž.Ulrihu.

Savukārt Rīgas Aeronavigācijas institūta Konventa sēdē šogad septembrī par institūta rektoru atkārtoti ievēlēts inženierzinātņu doktors Olafs Jānis Brinkmanis.

Saskaņā ar Augstskolu likumu augstskolas ievēlēto rektoru pēc augstskolas dibinātāja ierosinājuma apstiprina Ministru kabinets. Augstskolu likums paredz, ka augstskolā, kura nav universitāte, par rektoru var ievēlēt profesoru vai personu, kurai ir doktora zinātniskais grāds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas