Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Valdība atbalsta 102 miljonu iepludināšanu Parex

Valdība vienojusies atbalstīt papildus 102 miljonu latu iepludināšanu Parex. Nauda bankā tiks noguldīta ar jaunu Valsts Kases termiņdepozītu uz trim mēnešiem. 102 miljoni tiks ņemti no aizdevēju līdzekļiem.

Kā pēc valdības sēdes pauda cerību Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis, vairāk naudas Parex likviditātes nodrošināšanai no Valsts Kases nevajadzēs, taču jautāts, vai papildus naudu valstij nevajadzēs ieguldīt bankas kapitālā, atzina, ka par to vēl tiks lemts un ka jautājums par Parex kapitālu ir saistīts ar bankas restrukturizāciju. Neoficiāli iepriekš izskanējis, ka bankas kapitālā valstij vajadzēs ieguldīt vēl papildus līdz 100 miljoniem latu.

No M.Bičevska un premjera Valda Dombrovska teiktā izrietēja, ka par Parex bankas sadalīšanu valdība izlems 1.ceturksnī, bet precīzāku termiņu nesniedza. Tas nozīmē, ka vēlākais lēmums tiks pieņemts līdz 1.aprīlim.

Diena jau rakstīja, ka saskaņā ar pērn panākto vienošanos Parex pirms krīzes ņemtais sindicētais kredīts, kas kopumā veidoja 775 miljonus eiro (ap 542,5 milj.latu), jāatdod trīs maksājumos. Daļu naudas banka atdeva pērn. Šogad februāra vidū Parex aizdevējiem jāatdod 310 miljoni eiro (217,8 miljoni latu). Pēc Finanšu ministrijas presei sniegtās informācijas, 118 miljonus latu banka spēšot atdot no saviem līdzekļiem, savukārt par atlikušo nepieciešamo līdzekļu daļu valsts kā īpašnieks sniegs Parex atbalstu "saskaņā ar iepriekš plānoto grafiku un apjomu." Papildu finansējumu nodrošinās jauna termiņnoguldījuma veidā aptuveni 100 miljonu latu apmērā.

Trešais, pēdējais, sindicētā kredīta maksājums Parex jāveic 2011.gada maijā, kad būs jāatdod 163,4 miljoni latu. Valsts septiņos termiņdepozītos Parex bankā līdz šim noguldījusi 622 miljonus latu.

(turpinājums sekos)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas