Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

VCP: komandējuma uz Kanādu mērķis bija hokejs

Jau ziņots, ka komandējumā uz Halifaksu devās IZM valsts sekretāra Mareka Gruškevica (TP) padomnieks Oskars Balodis, kā arī ministrijas Eiropas lietu departamenta direktore Gunta Arāja. Sākotnēji bija paredzēts, ka komandējumā dosies M.Gruškevics un O.Balodis, bet rīkojumu par viņa komandējumu atteicās parakstīt izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS).

M.Gruškevics Dienai agrāk stāstīja, ka amatpersonas uz Kanādu devušās, lai iepazītos ar Kanādas pieredzi izglītībā, nevis skatītos hokeju, un tas bijis Latvijas vēstnieka Kanādā Marģera Krama aicinājums. Iepazīstoties ar VCP lēmumu par disciplinārlietas ierosināšanu M.Gruškevicam, var secināt, ka, iespējams, valsts sekretāra teiktajā bijusi sava daļa nepatiesības. IZM neesot saņēmusi uzaicinājumu apmeklēt Kanādas izglītības iestādes tieši hokeja čempionāta laikā, turklāt pati IZM esot vērsusies pie M.Krama, lūdzot palīdzību komandējuma organizēšanā.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) amatpersonu komandējuma uz Kanādas pilsētu Halifaksu patiesais mērķis bijis nevis iepazīšanās ar Kanādas pieredzi izglītības politikā, kā to deklarējušas pašas amatpersonas, bet gan pasaules hokeja čempionāta spēļu apmeklējums, izmantojot valsts naudu. Tā secinājusi Valsts civildienesta pārvalde (VCP), kura izvērtējusi IZM iesniegtos materiālus par komandējumu.

No IZM iesniegtajiem materiāliem izriet, ka sākotnēji bija plānots — uz Kanādu, lai apmeklētu hokeja čempionātu, dosies IZM valsts sekretāra vietnieks sporta jautājumos Edgars Šneps (viņš uz Kanādu neaizbraucis personīgu iemeslu dēļ), taču M.Gruškevics rosinājis paplašināt plānoto komandējumu ar plašāku programmu saistībā ar izglītības politikas jautājumiem. Tikai nepilnu mēnesi pirms čempionāta sākuma amatpersonas lūgušas M.Krama palīdzību, turklāt vēstulē vēstniekam vien esot lūgts organizēt Dalhauzijas universitātes, Mākslas un tehnoloģiju centra "vai kādas augstskolas un/vai koledžas" apmeklējumus. No tā var secināt, ka tika organizētas vizītes, kas bija iespējamas tieši noteiktajā laikā, nevis visvairāk nepieciešamas. VCP ne tikai neesot saņēmusi nevienu IZM pierādījumu, ka komandējumam bija jābūt tik steidzamam un tieši hokeja laikā, bet arī secinājusi, ka nebija lietderīgi komandējumā uz Kanādu sūtīt bijušā premjera Aigara Kalvīša (TP) padomnieku O.Balodi, kura pienākumi IZM esot saistīti ar komunikāciju jautājumiem.

M.Gruškevics joprojām noliedz, ka komandējuma mērķis bija hokeja čempionāta apmeklējums. Viņš norāda, ka VCP sāktās disciplinārlietas pret viņu ietvaros šis jautājums vēl tiks izmeklēts un "taisnība uzvarēs"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas