Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

VID dienas laikā pārtrauc divu noziedzīgu grupējumu darbību

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
e.
e
Tur jau tā lieta, ka par nekādiem notiesājošiem spriedumiem nav dzirdēts. Tādēļ, ka savākt tiešus pierādījumus nepavisam nav viegli. Parasti atmazgātāju "klientiem" jeb reālajiem uzņēmumiem tiek piedāvāts atmaksāt nošmaukto PVN un turpināt strādāt, jo tā ir kaut kāda iespēja budžetā dabūt cik necik naudas, nevis vēl kādus bezdarbniekus valstij uz kakla no likvidēta uzņēmuma. Bet shēmotāji pa to laiku meklē jaunas shēmas, kā apiet VID.
Kārlis
K
Pa rtām aizturēšanām dzird katru otro nedēļu pēdējo 1,5 gadu, bet nevienu notiesājošu spriedumu neesmu redzējis. Tas nav tikai VID PR triks?
ja
j
Kādi uzvārdi?
lasiitaaja
l
Dievmaiziitei vajag mazu labojumu peedeeja teikumaa. Lai tagad neaptureetu shos ga-diijumus straadaats ir daudzus gadus.
Dievmaizīte
D
Izmeklēšanas notika arī Vaškeviča un Jakāna laikā, tikai aizturēšanas bija reta parādība. It kā aiz tā iemesla, ka trūkst pierādījumu. It kā visu laiku kaut kā pietrūka, lai vainīgos apcietinātu. Negribu nevienu tur konkrēti apvainot. Nu skaidrs, ka pierādījumu vākšana bija ilgstoša un grūta. No vienas puses var saprast, ka abiem iepriekšminētajiem kungiem tagad daudzi negrib ticēt, bet, neaizmirsīsim, ka ļoti iespējams, - tagadējie aresti un grupējumu likvidēšana tomēr ir ilga darba rezultāts. Aizsākts abu iepriekšējo kungu laikā. Un tas nebūt nav pēkšņi jaunās priekšniecības milzīgās, čaklās aktivitātes īsā laikā paveiktais. Lai tagad tik regulāri apturētu šos grupējumus, strādāts ir daudzus gadus.
vecis
v
Atvaino, neizlasīju, ka tu paadomāji to pašu... :))
vecis
v
Vai nav dīvaina sakritība - tikko VIDā vairs nav Jakāna un Vaškeviča, tā gadiem ilgušās krāpnieciskās shēmas tiek pārtrauktas ar apbrīnojamu regularitāti!
dzeris
d
100% korelācija - kā pazuda Jakāns un Vašk., tā VID sāka strādāt.
Elizabete
E
Lai nu VID veicas ar krāpnieku shēmu atmaskošanu. Galvenais jau, gribētos, lai soda vainīgos. Citādi visus iepriekšējos gadus notika tāda darbības imitācija, ka par fiktīvo PVN daļu VID palielināja budžeta maksājumus labticīgajam nodokļu maksātājam (jo bieži bija gadījumi, kad liels uzņēmums pat nezināja, ka sadarbības partneris ir fiktīvo uzņēmumu reģistrā), bet pats fiktīvais darbonis gadiem izspruka sveikā. Vai arī šoreiz atrastie zīmogi un citi pierādījumi atkal piederēs kādam Salagam vai bomzim ?? Kā jau tas Daugavpilī pieņemts.
Bērziņš
B
Vai pastāv kāda korelācija starp Jakāna un Vaškeviča patriekšanu un VID atklāto pārkāpumu skaitu (sevišķi kriminālo pārkāpumu skaitu, jo administratīvas kļūdas diez vai ietilpa Jakāna un Vaškeviča daudz nopietnākajās shēmās). Pēc presē izskanējušās informācijas šķiet, ka šāda korelācija ir diezgan izteikta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas