Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Vīķe-Freiberga: neviens neapšauba deputātu tiesības balsot pēc sirdsapziņas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
TV
T
Deputātu apgalvojums, ka balsošana atklāti ir viņu rīcības nodošana publiskai apspriešanai! Bet, kad vajadzēja balsot Augstākajā padomē par Latvijas neatkarību, kas bija tiešām , varbūt, bīstami , balsošana bija atklāta. Par atklāto balsošanu deva ordeņus un mēs skaidri redzējām , kas ir kas un tas bija godīgi un atklāti. Es kategoriski iestājos par to, ka no Saeimas likuma jāizņem iespēja balsot par amatpersonām aizklāti.
Tā nu tas ir...
T
Būtu smieklīgi,ja tā nedomātu tik daudzi.
Apsmējos!
A
Diskreditē parlamentu Latvijas Universitātes lektors, bijušais Saeimas Juridiskās komisijas vadītājs Linards Muciņš atgādināja, ka Saeima ir augstākā tautas ievēlētā institūcija valstī. Līdz ar to nav pamata apšaubīt arī Saeimas lēmumu leģitimitāti. "Vai tad Maizītis ir pirmais ģenerālprokurora kandidāts, kurš nav Saeimā apstiprināts? Pirms desmit gadiem šajā amatā izbalsoja Ilgaru Zigfrīdu Šepteri. Toreiz neviens nekādu traci necēla. Tagad izrādās – Maizīša neievēlēšana ir slikta. Tas nozīmē, ka tas viss ir atsevišķu sabiedrības grupu interešu jautājums. Ja ģenerālprokurora vēlēšanas nebūtu aizklātas, tad tādai ievēlēšanai nebūtu leģitīma pamata. To nez kādēļ visi aizmirst." Vaicāts, kam, viņaprāt, tik ļoti vajadzīga J. Maizīša ievēlēšana, L. Muciņš teica: "Notiekošie procesi saistāmi ar priekšvēlēšanu tēmu. Vērojama nepārtraukta tendence mazināt parlamenta lomu, lai pēc tam uz balta zirga parādītos tautas vēlēts prezidents, ko ļoti vēlas mūsu austrumu kaimiņi. Šādam prezidentam pēc tam var piebīdīt dažādus krievu spiegus un attiecīgi ar šo prezidentu manipulēt. Tā notika Lietuvā un citās bijušajās PSRS republikās. Ja kāds prezidents nepatīk, to nogāž un ievēl citu. Ar parlamentu nav tik vienkārši." Nav balta lapa L. Muciņš aicināja arī izvērtēt J. Maizīša līdzšinējo darbību, cita starpā, viņa attieksmi pret Saeimas deputātiem: "Viņš ir iejaucies Saeimas suverenitātē. Savā laikā viņš sāka pārbaudīt līgumus, ko deputāti bija slēguši par dzīvokļu īri. Tas bija absolūts Saeimas konstitucionālās neatkarības principa pārkāpums. Viņš arī vērsās pret Saeimā vairākkārt ievēlēto deputātu Jāni Ādamsonu. Turpretim – kāpēc ģenerālprokurors klusēja, kad valdība un Saeima lēma samazināt pensijas? Kādēļ ģenerālprokurors nevērsās tiesā? Kādēļ pensionāriem bija jāalgo advokāts un pašiem jācīnās, lai atrastu labākos juridiskos argumentus? Kurš valstī atbild par smago slepkavību izmeklēšanu? Ģenerālprokurors. Tiesneša Laukrozes slepkavības izmeklēšanā joprojām nav rezultātu. Nav rezultātu – tas nozīmē ģenerālprokuroram jāatkāpjas. Nevar Ģenerālprokuratūrā veidot izmeklēšanas nodaļu, kur prokurori kā ķēdes suņi tiek sūtīti politiskajās lietās. Tā par ģenerālprokuroru varētu veselu lapu pierakstīt.
He he...
H
Tā nu tas ir... jaunlaicīt, ka atkla diskusijas vietā citus apvaino..., bet vairucis lai nu labāk paklusē, jo Mildu jau viņas laikā aplaupīja ar visu glauno GP.... he he...
Tā nu tas ir...
T
Izskatās daudzi komentētāji nesaprot par ko ir raksts.Tā vietā lai apspriestu deputātu rīcību tiek uzbrukts VVF. Ja arī viņai ir kādi trūkumi tas nenozīmē ka viņa nevar izteikt savas domas kas tomēr ir daudz pārliecinošākas, kā dažam komentētājam, kas raksta palīgskolas audzēkņa līmenī.
He he...
H
Interesanti kā šie sakalpojušies, ka Milda plika un nabaga? Muldēt arī vajag ar mēru!!!!!!!!!
He he...
H
Man patīk, ka vodiņš ar vairuci izbalsoto GP stutē, jo paši tak apzagušies un patreizējais Gp šos abus sargā kā acuraugus, bet ja reiz iecels tur goda vīru, tad Liepājas naudiņa būs jāatdod, pulkstentiņš arī un kur tad tās aploksnītes, kuras ir fiksētas, taču kaut kā nekustas TĀS LIETAS... Un kur tad vēl jaunā Pils saimniece sarmucis ar savām šmucēm....
corbs
c
Laiks vienalga agrāk vai vēlāk noslaucīs uz mēslaini,cilvēkus,kuri ar naidu,viltu,netaisnību un naudu grib kārtot mūsu varenās valsts darbību.Gods Vairai un Guntim par patiesu kalpošanu Latvijai.
targash
t
Spiedienu izdarīt var arī nepārkāpjot Satversmi. Prieks par to, ka sabiedrība kļūst nobriedušāka un nepakļaujās tracināšanai. Arī Kanādas omes kults iet mazumā.
Zelma Birzniece
Z
Pārgudriem komentētajiem iesaku palasīt,pārdomāt 100 pantu-ir tiesības izteikt savu viedokli ari par Saeimas darbu un arī izplatīt informāciju-petīciju.
lauciniece
l
galīgi aptaurēta pensionāre- vai viņa domā, ka vēl viņu kāds klausa, varbūt vecais freibergs. Kā tā var iejaukties Saeimas lietās, ja pat kārtības rullis nosaka , ka jābalso aizklāti, tad nav ko vienu veču klausīt. Un Maizītim pietiek tur būt, lai taču nāk kāds kārtīgs vecis, kurš neklausīs visādas vairas un JL un sorosu un ēlerti....
targash
t
Tā vai citādi, bet tas ir simboliski: vara atgriezusies no kaut kāda mistiska veidojuma - valdošās koalīcijas, atpakaļ pie tautas vēlēta parlamenta.
Arnis
A
Tāpēc jau,savas sirdsapziņas vadīti,par pensiju samazināšanu nobalsoja visi četrpadsmit "Jaunā laika" Saeimas deputāti,nevienam neatturoties un nebalsojot pret!
zzz
z
Šitā mamma labi dzīvo, tērējot mūsu naudu, jau 10 gadus. Apnikusi
tantuks
t
Miljonari nevar kliedet bailes,ka bus janomaina dzive superlepnos apartamentos uz cietuma kameru.tapec vajag savu cilveku pie varas, tikai 2 deputatu balsis trika,tads strunts.lai balso pec kundzes paveles velreiz,tad zinas kam bitites vasara iekodis,Tas ir sausmigi,ka deputatiem nedod iespeju stradat un kas?Pensionari,kuriem jastav mala un jakluse.Kas devis tiesibas iejaukties parlamenta darba.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas