Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zalāns: Dombrovskis uzkāpis uz ZZS kājnieku mīnas skolēnu autobusu lietā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jautājums
j
Nejauc autobusu ražošanu un montāžu ar automašīnu ražošanu ------------------------------------------------ ----------------------------------------------------------- Nū....Un kur tad ir principiālās atšķirības autobusu ražošanai no automašīnu ? Jebkura montāžai ir konveijera princips ! Kur vienmēr vispirms iet eksperimentālās partijas, kas tiek testētas, lai pārliecinātos, ka tehnoloģijas process nodrošina kvalitātes prasības drošībai. Un , ka process strādā Holandē absolūti negarantē kvalitāti šeit ? Atcerieties krievu laiku Žiguļus , ko pat no rūpnīcas atdzīt nevarēja, jo juka laukā jau pa ceļam. Jo montāža slikta... Un kurš tad atbildēs, ja autobusam ,kas vadā bērnus atteiks stūre vai bremzes ? 2011.gada februāris tādas ražošanas palaišanai ir absolūti nereāls termiņš ? Varbūt dārza ķerras var sākt ražot tādos termiņos. Un tad arī ir ļoti jāpacenšās !
Šampēteris
Š
Krāsojumam obligāti jābūt oranžam - bērni no mazotnes jābaida ar TAUTAS POSTU ! Zalāna paziņojums to kārtējo reizi apliecina.
Okula
O
Zalāns ar debilitāti ir vnk nepārspējams! TP orAnžā cūka, kas totāli izčakarēja admin.ter.reformu, taču neliksies mierā līdz 2.oktobra vēlēšanām!
Huļi
H
Šveices programma ir atvērta līdz 2011.gada februārim (tas ir laiks, kad jāapgūst nauda). Nejauc autobusu ražošanu un montāžu ar automašīnu ražošanu. Šeit netiek izmantots konveijera princips. Neiedziļinoties detaļās, varu paskaidrot, ka šeit tiktu kopēta holandiešu ražotne un gala produkts joprojām saglabās VDL zīmolu ar piezīmi, ka montēts AmoPlant. Šobrīd darbaspēks iziet apmācību holandiešu rūpnīcā un montāžas procesu uzraudzīs VDL speciālisti.
jautājums
j
Ko nozīmē aktīvs ražošanas sagatavošanas darbs ? Un par kura gada 1.janvāri ir runa? Jo , lai palaistu un notestētu konveijera -montāžas tehnoloģiskā procesa atbilstību kvalitātes kontroles prasībām, lai darbaspēks iestrādātos....Jo ir teiciens ...krievu...Pervij bļin komom ! Šādam ražošanas procesam jau ir jābūt sertificētam atbilstoši visām kvalitātes vadības prasībām . Mūsu bērni jau nav nekādi izmēģinājumu trusīši, lai to autobusu drošību testētu ! Empiriskā ceļā....
Huļi
H
Šobrīd AmoPlantā notiek aktīvs ražošanas sagatavošanas darbs. Kā jau minēju akcents tiek likts uz piepilsētas autobusu montāžu, bet skolas autobusu konkurss neapšaubāmi būtu laba iespēja atspērienam. VDL Jonckheere Schoolbus atbilst visiem drošības standartiem, šobrīd tiek ekspluatēts Francijā un Beļģijā. Zinot aizkulises, kā tika gatavota šī konkursa dokumentācija, varu apgalvot, ka konkursa pasludināšanas un autobusu piegādes saspiestie termiņi nav nekāda nejaušība. Jā, iespējams, ka ar visu autobusu piegādi uz 1.septembri varētu rasties problēma, tomēr domāju, ka situācijā, kad valodas par šo Šveices projektu klīst jau kopš 2007.gada un nemot vērā, ka Latvijā montēto autobusu pievienotā vērtība paliktu Latvijā, nekāda traģēdija nebūtu, ja autobusi tiktu piegādāti līdz, piemēram pirmajam janvārim. Galu galā šobrīd jau arī neviens skolnieks nepaliek ceļmalā, visi tiek kaut kā aizvizināti līdz mācību iestādei un atpakaļ uz mājām. Oranžo problēma ir tā, ka asinis no deguna, bet autobusiem ir jābūt vēl pirms vēlēšanām. Domāt, ka viņiem rūp mūsu bērni, ir mazākā mērā naivi!
jautājums
j
Nu neteica tā AmoPlat. Nu neteica ! Bet es visnotaļ par Latvijā ražotiem autobusiem. Bet tikai Latvijā ražotiem un vēlams šogad ! Es zinu , kas ir Rāviņš. Jelgavā jau mašīnas arī iepērk tikai pēc krāsas Sarkana laikam bija... Lai gan medībās labāk būtu braukt ar zaļām....Tos darba seminārus noturēt... Nu tagad ir februāris. Kā reāli var sākt saražot autobusus uz 1. septembri? Rūpnīcā, kur vēl nav saražots neviens ? Tad , kad tieši uzsāksies ražošana ? Un kāda drošība būs tiem autobusiem ? Un tas būs vienīgais šīs rūpnīcas pasūtījums ? Nū ...dārgs pasākums ! Bet, ja viņi var nodrošināt termiņus ,drošības prasības un cenu ....Uz priekšu ! Tikai maksāt augstāku cenu , pamatojot,ka Latvijas prece, bet reāli tā ir ārzemēs ražota un tirgota ar krievu uzņēmuma starpniecību...Ir kārtējā shēma ! Un kāpēc jūs tik ļoti gribat, lai es klusētu ?
hmmm
h
"..ZZS pārstāv vietējā ražotāja AMO Plant intereses." ------------------------------------------------ --------------------------- Tiktiešām, lielākā traģēdija - Par Šveices naudu vietējie arī kautko saražos. Kādi vēl priekšlikumi eksporta veicināšanai?
Huļi
H
Saikni AmoPlant - Rāviņš vari nepētīt. Pateikšu priekšā. Rāviņš ir Jelgavas domes vadītājs - Jelgavas dome ir AmoPlant akcionārs. Ja nedaudz liberalizētu konkursa nolikumu, tad AmoPlant spētu piedalīties šajā konkursā un nodrošināt VDL skolas busu montāžu Jelgavā, sākotnēji no holandiešu piegādātajām daļām, kas tuvā perspektīvā tiktu aizstātas ar vietējā ražojuma. Jebkurā gadījumā Latvija iegūtu darba vietas un nodokļus. Ja agalvo, ka krievi ripina otkatus, nāc klajā ar faktiem. Ja nē, tad tev atkal ir dota iespēja paklusēt.
jautājums
j
Es noklausījos sižetu tv ar AmoPlant pārstāvju komentāru tieši par šo konkursu . Un paši AmoPlant pārstāvji kategoriski noliedza, ka būtu iespējams šim konkursam piedāvāt Jelgavā montētus autobusus. Autobusi tikšot piegādāti no Holandes. Jo autobusu ražošana Jelgavā tiešām nav divu dienu jautājums. Var gadīties, ka tas nav pat divu gadu jautājums. Kārtējā krievu afēra ar ZZS aktīvu dalību . Kārtējie Veļikije Vasjuki... Un kāpēc man būtu jāklusē ? Negribu ! Bet, ja ir tādas pretenzijas varu papētīt AmoPlant un Rāviņa sadarbību. Droši vien bezgalīgi izteresantas attiecības.... Krievi un nedod otkatus? Nū...Tādas parādības realitātē neeksistē. Vai ir jau iemaksājuši kādam? Ja jau TP var necerēt...
daarta
d
papildinu tik iepriekš rakstīto domu - šī dziesma nav par krekliem (krāsām), bet par sirdsapziņu. Zalānam tādas nu noteikti nav.
Huļi
H
Ja nezini lietas būtību, tad tev ir lieliska iespēja paklusēt. AmoPlant ir noslēgts sadarbības līgums ar VDL par autobusu montāžu Jelgavas rūpnīcā. VDL neiebilst, bet gluži pretēji atbalsta skolas autobusu montāžu Jelgavā. VDL uzstādījums ir tāds, lai maksimāli īsā laika posmā holandiešu piegādātās komplektējošās daļas tiktu aizstātas ar vietēji ražotām. Protams, tas nav divu dienu jautājums, tomēr būtu vērts uzticēt šī pasūtījuma izpildi AmoPlantam. Valsts iegūtu darba vietas un nodokļus, bet TP kaut nedaudz varētu reabilitēties tautas acīs. Protams uz "otkatu" TP no AmoPlant var necerēt. :(
WALA
W
Klau tu esi jocīgs (a) ??? Kāds JL ar kādu masu mēdiju starpniecību ??? Masu mēdijiem tika iebarota info no nezināma avota (!!!) pie tā arī paliksim ( kaut iespējams ka kājas auga no Amo Plant - ar ko Jl nav nekāda sakara !!!), jo tagad to zina vienīgi paši žurnālisti no kuras puses vējš papūta. JL šeit parādījās tikai krietni vēlāk, ar Dombrovska oficiālu interesi par iepirkuma subjektu par kuru mēdijos bija parādijusies info ka lieta ir pamatīgi aizdomīga !!! Kurā vietā starp JL un TP tiek kārtotas attiecības izmantojot mēdijus ??? Un tas ir pilnīgi normāli ka premjers reaģēja uz tautas šūmēšanos par iepirkumu ar "dīvainībām". Kā jau teicu - ja varēja pamtot kas, ko un kāpēc - bija jānošuta oficiāla atbilde premjeram, bet tā vietā kāds jampampiņš "aizdesoja" pa tiešo uz prokuratūru. Pat pieņemot ka JL ir politiskas intereses, būs grūti kaut ko piesiet tieši Dombrovskim, jo tika reaģēts uz "tautas spiedienu", lai arī no kurienes tas nāktu. Līdz ar to lieki izniekots laiks prokuratūrai, kurai tagad oficiāli jāatrakstās utt., un pašīem būs šā kā ta atbilde Dombrovskim jāsniedz - IMO tagad te notiek bezjēdzīga lekšanās !!!
Anna
A
ZALĀNU ZIEPĒS. Ko tas jefiņš vispār muti virina??
niknais
n
Ar to jau viss valsts sabrukums sākas - krāpsim savējos, blēdīsimies, zogam un zagsim tāpēc, ka tas viss vajadzīgs slimajiem, nabagiem, skolniekiem, savai pilsētai utt. Gan jau infantīli aizstāvji atradīsies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas