Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zatlers: KNAB jācīnās pret reālo korupciju, nevis vienam pret otru

Valsts prezidents Valdis Zatlers norāda, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekiem ir jāizmeklē koruptīvi nodarījumi, nevis vienam otrs.

Tā trešdien pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski sacīja prezidents.

Konflikts, kas KNAB iekšienē aizvien nav atrisināts, ir sekas domstarpībām, kuras ieilgušas jau kopš pavasara. Tāpēc valdībai un tās speciāli izveidotajai komisijai pēc iespējas ātrāk jāpieņem lēmumi, kas atrisinātu radušos konfliktu KNAB. Jo ātrāk tas tiks izdarīts, jo labāk tas būs valstij.

"Kāds labums, ja KNAB darbinieki pēta viens otru, nevis cīnās pret reālo korupciju," viņš teica un uzsvēra, ka katra šīs institūcijas darbinieka uzdevums ir pētīt korupcijas riskus valsts ierēdņu un citu atbildīgu amatpersonu darbā.

Jau vēstīts, ka tuvākajās dienās KNAB darbinieki premjeram un Ģenerālprokuratūrai sola iesniegt informāciju par KNAB priekšnieka Normunda Vilnīša prettiesisku rīcību, žurnālistiem otrdien pēc Alekseja Loskutova vadītās Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdes paziņoja KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe.

Viņa norādīja, ka KNAB darbinieki fiksējuši desmitiem faktu par biroja priekšnieka, viņasprāt, prettiesisku rīcību. Savukārt biroja vadītājs Vilnītis žurnālistiem pēc sēdes sacīja, ka birojs turpina strādāt. Viņš padotos aicināja beigt nodarboties ar demagoģiju un sākt beidzot pilnvērtīgi strādāt.

Vilnītis paziņojis, ka trešdien ierosinās vēl vienu disciplinārlietu pret vienu no saviem vietniekiem Alvi Vilku par biroja iekšējās kārtības noteikumu pārkāpšanu saistībā ar interviju sniegšanu plašsaziņas līdzekļiem. KNAB priekšnieku neapmierina Vilka izteikumi medijos saistībā ar Nacionālās drošības padomes sēdes lēmumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas