Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zatlers: politiskā kultūra Saeimā varētu būt augstāka

Valsts prezidents uzskata, ka politiskā kultūra Latvijā varētu būt augstāka. Tā Valdis Zatlers komentēja savas izjūtas, kad viņa uzrunas laikā Saeimā, noslēdzot parlamenta pavasara sesiju, atsevišķi deputāti garlaikojās vai snauda.

“Šogad esmu bijis klātienē divās sēdēs. Abās sēdēs, teikšu maigi, politiskā kultūra varēju būt augstāka. Protams, tas nenozīmē, ka tas ietekmējis kādus konkrētus lēmumus, bet jebkurā augstākas politiskās kultūras gaisotnē lēmumi šķiet drošāki, pārliecinošāki un arī ticamāki. Ja redzam, ka gaisotne pavirša, tas nosaka to, ka neticam,” izklāstīja V.Zatlers. 

Viņš uzsvēra, ka pilsoņiem ir jākontrolē Saeimas deputāti un viņiem kontrole ir jājūt visus četrus gadus. “Tas ir tas būtiskais jautājums, un Saeimai ir jāsaprot, ka viņus vērtēs ievēlot vai neievēlot,” teica prezidents.

V.Zatlers arī apliecināja, ka dosies uz referendumu par grozījumiem Satversmē, kas notiks 2.augustā. “Sabiedrība alkst šo grozījumu,” vērtēja prezidents. Viņš uzskata, ka balsojums būs par politisko kultūru Latvijā pēdējos gados.

Vērtējot aģitācijas kampaņas, gaidot referendumu, prezidents aicināja to veidotājus publiskot savu ziedotāju sarakstus.

“Vienīgā izeja, lai stiprinātu tiesiskumu un lai būtu caurspīdīgums visām tām sabiedriskajām organizācijām vai partijām, kas aģitē par referenduma tēmu, pašām vajadzētu nākt klajā ar savu ziedotāju sarakstu un naudas izlietojumu. Tās pašas varētu to iesniegt KNAB. Tas būtu viens labas gribas žests pierādīt, ka tiesiskums mūsu valstī iet vairumā,” uzskata prezidents V.Zatlers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas