Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zvejsalnieks: politiķi neuzdod būtiskus jautājumus

Viens no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amata kandidātiem – Artūrs Zvejsalnieks, aicinājis Saeimas deputātus uz atklātu tikšanos. Viņš uzskata, ka deputātiem abi kandidāti pirms to galējas izvērtēšanas jāiepazīst klātienē. Viņš ir pārliecināts, ka par kāda atbilstību vai neatbilstību amatam var spriest tikai tad, ja kandidāts iepazīts personīgi.

„Pašreiz izskatās, ka politiķus vairāk interesē mūsu pagātnes grēki un pazīšanās loks, nevis tas, ko varam piedāvāt korupcijas apkarošanai vai novēršanai. Dažas partijas pat ir pamanījušās parakstīt aicinājumu, kurā apgalvo, ka mēs ar Vilnīti neesam gana kompetenti. Taču ar lielāko daļu no šiem parakstītājiem es ne reizi pat neesmu ticies. Tad pēc kādiem gan kritērijiem viņi var spriest par manu vai mana sāncenša kompetenci,” secina A.Zvejsalnieks.

Žurnālisti un politiķi viņam vaicājot par sievu, paziņām vai piecus gadus veciem auto vadīšanas pārkāpumiem. Viņš uzskata, ka netiek uzdoti jautājumi, kas tiešā veidā attiecas uz KNAB vadītāja pienākumu veikšanu.

Iepriekš aptaujājot Saeimas deputātus, viņi atzina, ka kandidātus nepazīst. Saeimas frakcijas pēc abu kandidātu izvirzīšanas izteica vēlmi tikties tikai ar to par kuru notiks balsojums parlamentā. Jau esam rakstījuši, ka šobrīd KNAB vadītāja amatam ir divi pretendenti – A.Zvejsalnieks un Normunds Vilnītis. Nacionālās Drošības padomes sēde par viņu piemērotību turpinās diskutēt nākamajā otrdienā. Pēc tam premjers izlems, kuru virzīt balsojumam Saeimā.  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

NDP vēl neizšķiras par labu nevienam no KNAB vadītāja kandidātiem

Partijām KNAB kandidāti nav pazīstami

Abu KNAB kandidātu reputācija rada šaubas

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas