Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

ZZS iesniedz prezidentam priekšlikumus Satversmes grozījumiem

Zaļo un Zemnieku savienība, tiekoties ar Valsts prezidentu Valdi Zalteru, kurš pirmdien turpināja sarunas ar Saeimā pārstāvētām partijām, ir iesniegusi savus priekšlikumus Satversmes grozījumiem. ZZS uzskata, ka Satversmes grozījumu sagatavošana ir jāuztic Juridiskajai komisijai un jāpieņem «maksimāli īsā laikā», Dienai teica ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

ZZS arī sarunā ar prezidentu ir izteikusi savu viedokli par administratīvi teritoriālo reformu, kuras īstenošanā iepriekš bija aicinājusi ievērot pašvaldību pieņemtos lēmumus. Valsts prezidents pašvaldības reformas pabeigšanu uzskatījis par svarīgu Saeimas uzdevumu.ZZS ir informējusi Valsts prezidentu, ka atbalsta grozījumus Satversmē, kas dotu tautai tiesības rosināt pirmstermiņa Saeimas vēlēšanās, taču kvorumam referendumā ir jābūt vairāk nekā pusei no balsstiesīgajiem, informēja A.Brigmanis. ZZS uzskata, ka prezidentam ir jādod tiesības atlaist Saeimu, nerīkojot tautas nobalsošanu. Taču tas būtu iespējams tikai tad, ja Saeima nevar pieņemt valsts budžeta likumu līdz 1.martam, ja trīs mēnešus pēc kārtas nenotiek Saeimas kārtējās sēdes, vai, ja trīs mēnešus parlaments nespēj izteikt uzticību valdībai. ZZS piedāvātās izmaiņas paredz pārejas noteikumos noteikt, ka izmaiņas Satversmē attiecas uz Valsts prezidentu, kurš ievēlēts pēc to stāšanās spēkā un uz nākamo Saeimu.Iepriekš ZZS tāpat kā Tautas partija bija norādījusi, ka šobrīd valstī ir smaga ekonomiskā situācija un Satversmes grozījumi nav šā brīža prioritāte, aicinot prezidentu pievērsties aktualitātēm. A.Brigmanis sarunā ar V.Zatleru esot precizējis, ka runājis par sabiedrības vēlmi dzirdēt prezidenta viedokli par ekonomisko situāciju, taču viņš neesot domājis, ka valsts pirmajai amatpersonai tagad būtu jārisina ekonomiskās problēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

JL: Satversmes grozījumos svarīgs ir rezultāts

TP uzņemas atbildību par Satversmes grozījumu izstrādāšanu

SC atvērta dialogam par Satversmes grozījumiem

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas