Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

ZZS iesniedz prezidentam priekšlikumus Satversmes grozījumiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
PILNAI LAIMEI
P
Domāju, ka ņefig tur pīties visādos 3 mēnešos bez sēdēm utml. Var vienkāršāk - Saeima ir atlaista tad, kad par tās atlaišanu nobalso vairāk kā puse balsstiesīgo, un par to nobalso vairāk kā puse vairāk kā puses balsstiestiesīgo ievēlētie Saeimas deputāti.
aha
a
jocīgi sanāk - viens puspajucis pajoliņš ievēlēs Saeimu, bet, lai to atlaistu, vajadzēs visus balsstiesīgos....
Econ
E
Referenduma rezultāti nav saistoši tieši tādēl, ka referendums tika uzskatīts par nenotikušu, jo nepiedalījās pietiekams skaits pilsoņu (tāda, reiz, ir demokrātisko valstu prakse un izpratne par šīm lietām, varbūt ir valstis, piemēram, Dienvidamerikā, kur tas ir savādāk). "Nenotikušā" referenduma rezultāti, savukārt, norāda uz to, ka, ja referendums būtu noticis, tad ievērojami lielākā daļa Latvijas pilsoņu atbalstītu grozījumu veikšanu Satversmē. P.S. Neaizejot uz referendumu, referendumā piedalīties nevar, un tam nav nekāda sakara ar kaut kādu "negatīvu" rezultātu. P.P.S. Katrā ziņā pašreizējās aktivitātes man vismaz rada iespaidu, ka, tāpat kā pirms paša referenduma, ir atsevišķa personu grupa Latvijā, kas baidās par šādu pilsoņiem dotu iespēju, par to liecina arī "neatbalstošo" komentāru pieaugums "virtuālajā vidē", daļu komentāru, vismaz spriežot pēc izteiksmes veida, liekas, ir rakstījusi viena un tā pati persona vai personu grupa. Tas par kaut ko liecina. 'Manuprāt, nav pat tik svarīgi, kas šādus grozījumus pieņem, jo, spriežot pēc tā, kas pašreiz notiek, liekas, pozīcijas partijas izmisīgi cenšas izdarīt kaut kādus veiklus gājienus (tajā skaitā šādi atbalstot grozījumus vai nepārtraukti mainot atbalstāmās lietas), ka tikai pašas beigās nesapinās savos "šaha gājienos".
ululiņš
u
Ja Saeimu var ievēlēt 1 pilsonis, tad 1 pilsonim jābūt tiesībām Saeimu atlaist. Ir arī cita izeja. Jānosaka balsstiesīgo kvorums, kam jāpiedalās vēlēšanās. Ja nesanāk, Saeima nav ievēlēta un jārīko jaunas vēlēšanas. Tādā gadījumā Saeimu varētu atlaist 50% no šī kvoruma + 1 vēlētājs.
@
@
Par 40 grādiem, domāju, jebkurā laikā. Domāju, ka tā lieta viņam patīk.
dzeris
d
Nekāda kvoruma vispār nav jābūt, tie, kas neiet uz referendumu, vienkārši parāda, ka viņiem par šo jautājumu domas nav, un viņi atļauj izlemt savā vietā tiem, kas iet un kam šis jautājums interesē. Pilsoniski aktīvu vienmēr mazāk, kā vienaldzīgo. Bet, ja esi pret - aizej un nobalso, kas tev liedz?
referenduma rezultāti
r
Tev derētu pamācīties: 1.Vispirms aritmētiku; 2.Tad konstitucionālās tiesības (vidusskolas kursu); 3. Satversmi ('par tautas nobalsošanu); 4. Likumu par tautas nobalsošanu. Un tad Tu varbūt būsi diezgan labs puisis, bet pagaidām ...
Zorro
Z
Priekšlikumi zemniekiem diezgan loģiski. Atlaist Saeimu var tikai diezgan nopietns vēlētāju skaits, ne jau kāds bariņš puspajukušu pajoliņu. Piedalīšanās vēlēšanās nevienam nav liegta, tā ka katrs var balsot par ko grib un kā grib.
who cares
w
Drīzāk jau piespiedis. Nez vai Augusts pats būtu ar mieru vidokli mainīt par kādiem 120 grādiem (skatoties plašāk, par visiem 180).
MAN VIENS JAUTĀJUMS
M
vai Aivars ir akceptējis?
who cares
w
Pareizi. Referenduma rezultāti ir saistoši, arī tad, ja tie ir negatīvi. Šoreiz gan stāsts ir nedaudz par ko citu. 1) referendums "nav noticis" - nebija pietiekami daudz ļaužu 2) no tiem, kas piedalījās par bija 96+ procenti (608+ K) ļautiņu 3) pret bija 3% (18+ K) ļautiņu; nez vai var uzskatīt, ka 3%, kas nobalsoja par "negatīvo" iznākumu, ir vairāk par 96%
www
w
Vot cuuka!
saldenieks
s
Brigmanis - Kalpaka pieminekļa apgānītājs! Būdams LKP CK loceklis un Saldus rajona 1.sekretārs lika pieminekli apliet ar mēsliem, un pats attālāk no mašīnas skatījās, kā to dara. Brīnums, kā zeme to līdēju nes???
Sestdienis
S
Pilnīgs mēsls, tad jau uzreiz vajadzēja iesniegt, ka Saeima atlaista tad, ja par to savā starpā vienojušies Šķēle, Šlesers un Lembergs.
Mans priekshlikums
M
Lai atlaistu Saeimu, referendumā jānobalso visiem par vienu cilvēku vairāk nekā ir visi balstiesīgie Latvijā. Loģiski, vai ne?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

JL: Satversmes grozījumos svarīgs ir rezultāts

TP uzņemas atbildību par Satversmes grozījumu izstrādāšanu

SC atvērta dialogam par Satversmes grozījumiem

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas