Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

de facto: Saskaņieša bijusī sieva saņem 1,2 miljonus eiro vērtu pasūtījumu no Rīgas domes

Ar Rīgas domes deputātu Andreju Kozlovu (Saskaņa) cieši saistīts uzņēmums SIA Mediaservice regulāri uzvar vairākos Rīgas domes un tās struktūru rīkotajos konkursos, ziņo LTV raidījums de facto. Kopējā iepirkumu vērtība divos gados – teju 1,2 miljoni eiro.

Uzņēmums Mediaservice pieder Rīgas domes deputāta Andreja Kozlova bijušajai sievai Janīnai Tolkunovai un nodarbojas ar reklāmas izvietošanu vairāku televīzijas programmu avīzēs.

Latvijas Televīzija vēsta, ka kompānijai, kas Kozlovam kādreiz piederēja (tagad viņš firmā vienkārši strādā) ar SIA Mediaservice ir kopīgs birojs. Abas tur saistītas ar TV programmu laikrakstiem. Turklāt de facto žurnālisti secina, ka Kozlovs ar bijušo sievu Tolkunovu arī strādā kopīgās telpās.

Lielākos iepirkumus, kuros uzvarējusi SIA Mediaservice, rīkojis Rīgas domes nodibinājums Riga.lv. 2015.gadā Mediaservice uzvarēja Rīgas domes 725 714 eiro vērtā iepirkumā par informācijas izvietošanu. Kaut gan nauda bija paredzēta trim gadiem, to iztērēja pusotra gada laikā. 2016.gada vasarā izsludināts vēl viens iepirkums, un šomēnes ar Mediaservice plānots noslēgt vēl vienu līgumu – par 397 292 eiro.

Nodibinājumu Rīga.lv finansē no pašvaldības budžeta. Pēc de facto aprēķiniem sanāk, ka kopš 2015. gada vairāk nekā puse no šiem līdzekļiem aiziet deputāta bijušās sievas firmai.

Mediaservice uzvar ne tikai Rīgas domes iepirkumos. Līgumus ar to noslēguši arī pašvaldības uzņēmumi – Centrāltirgus, Rīgas 1. slimnīca, Rīgas nami. Kopumā SIA Mediaservice no Rīgas pašvaldības kopš 2015.gada jāsaņem teju 1,2 miljoni eiro.

Rīgas domes priekšsēdētājs izvēlējās šo situāciju nekomentēt. Nodibinājuma Riga.lv valdes loceklis Andris Konošonoks intervijā de facto pauda, ka nesaskata problēmu tajā, ka nodokļu maksātāju nauda novirzīta uz ar domes deputātu saistīto uzņēmumu. "Mums nav nekāda pamata diskriminēt pēc pazīmes, kāds ir īpašnieks. Šī pakalpojuma kvalitāte mūs ir apmierinājusi, auditoriju mēs sasniedzam."

Top komentāri

?!
?
Mīļie,tajā vārnu perēklī visus vajadzētu paplucināt,daudz smuku ,,spalviņu" parādītos.
Ina Jurjāne
Pa šiem Ušakova valdīšanas gadiem, radies iespaids, ka visi Rīgas domei pakļautie ''iestādījumi''ir viena liela mafija, kas regulāri izlaupa Rīgas budžetu.... Rīgas namsaimnieks, Rīgas satiksme, Rīgas ūdens, Rīgas siltums....utt, u.t.j.p.
Helēna
H
Sāpīte! Taču de facto joprojām nekādi nesanāk pamanīt tādus pašus mākslas darbus, tikai Vienotības izpildījumā. Āboltiņas famīlijas "bizness" piemēram. Nu de facto, drošāk! Papluciniet vienreiz arī visu Latvijas korumpantu un valsts apzadzēju flagmani Vienotību!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas