Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ārgalis: Birks nav nekāds saimnieks

Rīgas mēram Jānim Birkam (TB/LNNK) trūkst "saimnieciskās pieejas" pilsētai būtisku problēmu risināšanā, ceturtdien intervijā žurnālam Rīgas Balss sacījis vicemērs Andris Ārgalis (TP). Taču, viņaprāt, vēl sliktāk esot tas, ka "Birks kļuvis arvien kurlāks pret koalīcijas partneriem, apaudzis ar biezu ādu.

" Tādēļ arī tika uzsākta parakstu vākšana par mēra nomaiņu - lai brīdinātu par neapmierinātību."Runa ir par to, ka koalīcijas partneri nav apmierināti ar Jāņa Birka biezo ādu pēdējo mēnešu laikā, viņa vēlmi izlikties nedzirdam, ko saka pārējie kolēģi. Vienkārši situācija bija nobriedusi un opozīcija arī bija aktīva," pēdējās nedēļas notikumus komentē A.Ārgalis, norādot, ka "nu kā gan mēs viņu varētu iebiedēt, ja nesolītos noņemt no amata".A.Āgalis intervijā apgalvo, ka viņa mērķis nav gāzt J.Birku un stāties viņa vietā, kā savulaik J.Birks izdarīja ar Aivaru Aksenoku.Uz jautājumu, vai A.Ārgalis J.Birku uzskata par sliktu saimnieku, A.Ārgalis atbild: "Viņš nav nekāds saimnieks." "Piemēram, ja runājam kaut vai par pašvaldības policiju, kurā ir 1000 bruņotu cilvēku ar milzīgām tiesībām darboties. Vai tās tiek izmantotas? Iedomājieties, Latvijas dziedātāji un dejotāji iet pa Kaļķu ielu, kur visas miskastes ir apspļaudītas, aplīmētas ar saldējumu papīriem; sienas nosmērētas – tādam pašvaldības policijas vadītājam kārtīgs pilsētas saimnieks jau sen būtu izsniedzis "vilka pasi"," stāsta vicemērs, sakot, ka nekad nav dzirdējis, ka J.Birks uzprasītu: kāpēc tas vai tas nav izdarīts?

Līdzīga situācija ir ar SIA Mežaparks, kur J.Birka partijas biedrs Gundars Vītols ir direktors: "Tikai pirms pašiem Dziesmu un deju svētkiem atrada kaut kādus tirgotājus, kas pārdod limonādi un saldējumu, kaut gan vasara ir pašā plaukumā."

Tas pats attiecas uz visām transporta lietām, apgalvo A.Ārgalis "Vai tad Rīgā šobrīd prioritāte ir zemās grīdas tramvajs, kas kursēs par parasto maršrutu Jugla–centrs?" viņš vaicā.

Arī SIA Transporta infrastruktūras attīstība (TIA), kuru vada bijušais TB/LNNK biedrs Anrijs Brencāns, gada laikā kopš dibināšanas nav daudz izdarījusi. "Neesmu dzirdējis nevienu praktisku piedāvājumu. Vienīgais, ko zinu, ka pilsētas ziemeļdaļā gribot būvēt otru "mazo Dienvidu tiltu" – gandrīz par 100 000 000," norāda A.Ārgalis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas