Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Ceturtdien atvērs Brīvības un Juglas ielas divlīmeņu krustojumu

Autovadītājiem jau šo ceturtdien, atverot Brīvības gatves un Juglas ielas divlīmeņu krustojuma tuneli, tiks būtiski atslogota iebraukšana Rīgā, sola Juglas pārvada būvnieki, ceļu būves kompānija A.C.B. Šis tunelis nodrošina iespēju, netraucējot centra virzienā braucošai auto plūsmai, pabraukt zem gatves un nokļūt Juglas dzīvojamo māju masīvu centrā. Uzreiz aiz tuneļa ierīkotais rotācijas aplis braucējiem no Vidzemes puses ļauj pa taisno nokļūt līdz tirdzniecības centram Alfa.


Tiesa, līdz ar jauno transporta dzīslu no ceturtdienas Rīgas centra virzienā tiks liegts kreisais pagrieziens no Brīvības gatves uz Silciema ielu. Tā kā nogriešanās Juglas virzienā turpmāk notiks pa Juglas ielas jaunbūvējamo atzaru, kreisais pagrieziens netiks atjaunots vispār.

"Līdz ceturtdienai vēl turpināsies asfaltēšanas un ceļu marķēšanas darbi," precizē ceļu būvnieku preses pārstāvis Ainars Vladimirovs. Krustojuma rekonstrukcijas darbi strauji tuvojas noslēgumam — pašās augusta beigās ceļinieki sola pilnībā pabeigt asfaltēšanas darbus un laist transporta kustību pa visu jaunbūvējamo divu līmeņu krustojumu. A.C.B. brīdina, ka augustā šeit vēl iespējamas izmaiņas satiksmes organizācijā, tādēļ aicina vērīgi pētīt ceļa zīmes un dzelteno pagaidu ceļa joslu dalījumu.

Satiksmes drošībai veltītā raidījuma Zebra vadītājs Pauls Timrots telefonsarunā Dienai uzsvēra, ka divu līmeņu krustojums būtiski atslogos šo rajonu, mazinot sastrēgumus Juglā. "Kreisais pagrieziens gan daudz problēmu neradīja — tas redzams pēc tā, ka ar salīdzinoši lielo kabatu pie pašreizējā pagrieziena sastrēgumi neveidojās," skaidro P.Timrots un piebilst, ka sastrēgumi šajā Rīgas daļā ies mazumā vien tad, kad būs pilnībā pabeigti krustojuma izbūves darbi — tad tiks noņemts pašreiz krustojumā uzstādītais luksofors, jo satiksme pilnībā tiks organizēta pa rampām, pievadceļiem un tuneli.

"Bažas ir par neredzīgo ciematu — līdz ar rekonstrukcijas darbu pabeigšanu tas nokļūs divu noslogotu maģistrāļu sprostā," saka P.Timrots, iesakot paredzēt vairākas gājēju pārejas ar pogu. Būvnieki uzsver, ka brauktuvju šķērsošanai krustojumā jau tiek ierīkoti gājēju tuneļi. Eksperts arī uzsver — lai arī "pēc rekonstrukcijas skicēm viss jau ir ļoti jauki", pastāv bažas par ceļu būvnieku padarītā darba kvalitāti. "Spriežot pēc tā, kā patlaban ar neizbraucamiem līkumiem ierīkota pagaidu braukšana, nevar zināt, vai darbs kopumā nebūs izdarīts šķībi un pavirši, piemēram, nepieberot pietiekami daudz grants," lēš P.Timrots.

Būvnieki gan noraida, ka viņu darba rokraksts nebūtu akurāts. "Ja izvēlas šajā remontdarbu zonā uzlikto 30 km/h braukšanas ātruma ierobežojumu, pagaidu joslu pārslēgumi nemaz nav tik asi," uzsver par Juglas pārvadu atbildīgais A.C.B. projektu vadītājs Edmunds Zonbergs, atgādinot, ka objekts būvēts, paralēli nodrošinot četras braukšanas joslas.

Jau ziņots, ka rekonstrukcijas gaitā bez tuneļa ierīkošanas tiks paaugstināts Brīvības ielas līmenis, izbūvēts Juglas ielas pagarinājums un ierīkoti pievadceļi Brīvības gatvei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas