Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Galvaspilsētā par vienu kino vairāk

Līdz ar jaunā daudzzāļu kinoteātra Cinamon atklāšanu tirdzniecības parkā Alfa kinomīļiem Latvijā tiks vairāk filmu. Apmeklētājiem jaunais kino būs atvērts jau rīt, 7.novembrī, ar Krievijas vēsturiskās piedzīvojumu drāmas Admirālis pirmizrādi Latvijā un jauno Bonda filmu Mierinājuma kvants, ko rāda arī konkurenti.

Plāksteris caurumam Cinamon mārketinga vadītāja Tatjana Zaharjate stāsta, ka viena no atšķirībām, ko jutīs kino apmeklētāji, būs bezmaksas autostāvvieta, kas nav citiem. Astoņas dažādas ietilpības zāles aprīkotas ar jaunākajām filmu demonstrēšanas tehnoloģijām un krēsliem ar atgāžamām atzveltnēm un paceļamiem rokturiem. Pirmajā kinoteātra darbības nedēļā publikai tiks piedāvātas septiņas filmas — gan tādas, ko rāda arī citos kinoteātros, gan tādas, kas būs tikai Cinamon. "Filmas būs gan no lielākajiem izplatītājiem Forum Cinemas (pieder Parex Plaza — red.) un ACME, gan no Cinamon ķēdes izplatīšanas kompānijas. Tādējādi 30% repertuāra varētu atšķirties no citu kinoteātru piedāvājuma. Tas varētu būt gan festivālu kino, gan skatītāju vēlmju diktēta izvēle," stāsta T.Zaharjate un piebilst, ka Rīgā kinoteātru patlaban ir ļoti maz un ar tiem nav iespējams aptvert visu auditoriju, turklāt Cinamon mērķis ir nevis atņemt skatītājus konkurentiem, bet palielināt kino apmeklētāju skaitu kopumā. Cinamon galvenais sāncensis Forum Cinemas, kas ar savu daudzzāļu kinoteātri Parex Plaza pašreiz ir lielākais filmu izrādītājs Latvijā, par jaunu konkurentu tikai priecājas. Tā vadītājs Atis Amoliņš norāda, ka konkurence virza attīstību un uzlabo servisu, turklāt kino produkcijas mūža ilgums uz vietējiem ekrāniem atkarīgs no iespējām to izrādīt. To, ka filmām būs lielākas iespējas tikt apritē, norāda arī kinokritiķe Dita Rietuma un piebilst, ka revolucionārs apvērsums Cinamon repertuārā, visticamāk, nav gaidāms, jo tajā dominēs filmas, kas nāk no vieniem izplatītājiem. Kinoteātri, kas vairāk specializējas Eiropas un starptautiska autorkino izrādīšanā (piemēram, K.Suns vai kino Rīga), arī uzteic jauna kinoteātra parādīšanos pilsētā, atzīstot, ka ieņemtās nišas, visticamāk, nepārklāsies. "Plānojam, ka ar Cinamon varēsim rast abpusēji izdevīgu sadarbību, tā papildinot gan filmu piedāvājumu kino Rīga skatītājiem, gan nostiprinot kinoteātra konkurētspēju," saka Ivars Jakovels, Rīgas Kultūras aģentūras mārketinga vadītājs. Cenu kari nesekos Lai gan konkrētus skaitļus T.Zaharjate vēl nesauc, biļetes Cinamon būšot lētākas nekā citviet. Brīvdienās cenas būs par apmēram 10% augstākas, kinoteātrim būs arī apmeklētāju lojalitātes programma, kas ļaus iegūt dažādus bonusus. "Biļešu tirdzniecībā gribam izvairīties no rindām, tāpēc pie kases tās varēs iegādāties kopā ar popkornu un dzērieniem," stāsta T.Zaharjate. Biļetes varēs nopirkt arī internetā, pēc tam izņemot tās speciālā Cinamon kasē vai saņemot biļetes ciparu kodu īsziņā mobilajā telefonā. Nākotnē iecerēti arī biļešu automāti gan Alfā, gan citur pilsētā. "Cenas celt neplānojam, mēģināsim tās turēt pašreizējā līmenī," saka A.Amoliņš no Forum Cinemas. Viņam pievienojas arī kino K.Suns un Rīga pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas