Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jakrinam atkal vieta Rīgas satiksmes valdē

Bijušais Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora amata pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins iecelts Rīgas satiksmes pagaidu valdē, portālam Diena.lv apliecināja Rīgas vicemērs Oļegs Burovs (GKR).

Burovs paskaidroja, ka pagaidu valdē viena vieta bijusi brīva, un lēmumu šo vietu atvēlēt Jakrinam pieņēmis Rīgas satiksmes kapitāldaļu turētājs Vadims Baraņņiks.  

Rīgas domes jaunievēlētais priekšsēdētājs Dainis Turlais (GKR) aģentūrai LETA norādīja, ka ir pārsteigts par šādu soli, īpaši tāpēc, ka tas ar viņu nav ticis saskaņots. "Domāju, ka bez domes priekšsēdētāja piekrišanas šāds solis nav īsti pareizs, tāpēc izvērtēšu šo administratīvo aktu," sacīja Turlais.

Pēc viņa paustā, šāda cilvēka iecelšana Rīgas satiksmes pagaidu valdē ir nozīmīgs solis, ņemot vērā Jakrina lomu un rīcības sekas par to, kāda patlaban ir situācija transporta nozarē Rīga.

Turlais norādīja, ka viņš parakstījis rīkojumu, ar kuru Rīgas satiksmes kapitāla daļu turēšana tiks nodota Oļegam Burovam (GKR).

Nupat gan tapa zināms, ka Baraņņiks izslēgts no partijas Saskaņa.

Plānots, ka Baraņņiks vairs nebūs arī uzņēmuma Rīgas satiksme kapitāldaļu turētājs Rīgas domē. 

Jakrins Dienu informēja, ka šobrīd atrodas ārpus Latvijas un komentārus varēs sniegt tikai 7.jūnijā.

Jakrins amata pienākumus Rīgas satiksmes valdē sāks pildīt 7. jūnijā. 

Jāatgādina, ka Jakrins jau bija Rīgas satiksmes valdes loceklis, bet atkāpās 2018. gada izskaņā, kad uzņēmumu pāršalca korupcijas skandāls. Toreiz atkāpās visa valde ar priekšsēdētāju Leonu Bemhenu priekšgalā, bet par pagaidu vadītāju uz laiku kļuva Anrijs Matīss, kurš gan arī ilgi amatā nebija.

pievienota 8.rindkopa

Top komentāri

Dāvis Rubeņrauts
D
Ko nu tik sīki, vajadzēja mazā plintusa vietā virzīt par Rīgas vicemēru... Ir pārliecība, ka Jakrins labprātīgi būtu tam piekritis.
Koļa
K
Kas uz sili tiecas, to no siles neatraut...
Edvins Eglitis
"... celt prasību pret bijušajiem valdes locekļiem, ir iespējams lemt piecu gadu laikā, norādīja ministrs" Pierada ka dzivojam neglabjama korumpeta valsti. Paies 5 gadus Generalprokuraturai lemt sitos nekaunus saukt pie atbildibas ??? Vai nu GP pasi slinki, vai imbicile vai pasi korumpeti par sadu bezdarbibu. Jautajums kapec sitos zaglus neapcitienai pirms vairakiem gadiem. Kapec tagad vinus vaja? negribeja dalities ar parejiem?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas