Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Jelgavā aiztur vairākus mēnešus bēguļojušo Rīgas Valsts tehnikuma direktoru Marku

Valsts policija ceturtdien Jelgavā aizturējusi par kukuļņemšanas mēģinājumu notiesāto un vairākus mēnešus bēguļojošo Rīgas Valsts tehnikuma direktoru Daini Marku, apstiprināja policijas pārstāve Sigita Pildava.

Viņa neatklāja aizturēšanas apstākļus, kā arī to, kur viņš slēpies.

2008.gada februāra beigās Centra rajona tiesa Markum piesprieda četrus gadus cietumā un mantas konfiskāciju. Vīrieti tiesas zālē neapcietināja, jo, kamēr tiesas spriedums nebija stājies spēkā, viņam tika saglabāts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Pārējo tiesu instanču spriedumi viņam bija neveiksmīgi. Augstākās tiesas Senāts kasācijas sūdzību noraidīja pērn novembrī.

Lai gan visu triju tiesu instanču lēmumi bija Markum nelabvēlīgi, pērn pāris dienu pēc AT Senāta viņam nelabvēlīgā lēmuma Markus vērsās Centra rajona tiesā ar iesniegumu par atbrīvošanu no soda izciešanas, jo viņam bija lielas veselības problēmas, kuru risināšanā nepieciešama ilgstoša ārstēšana, ko nevar veikt ieslodzījuma vietās esošajās ārstniecības iestādēs, neatbrīvojot viņu no soda izciešanas.

Centra rajona tiesa šogad 19.janvārī atzina, ka notiesātā Markus pieteikums nav pamatots un ir noraidāms vairāku motīvu dēļ. Arī Rīgas apgabaltiesa viņa pieteikumu noraidīja.

Policija, pildot tiesas lēmumu, apmeklēja Markus dzīvesvietu un saistītās adreses, taču nevienā no tām neizdevās viņu sastapt, līdz ar to likumsargiem bija aizdomas, ka Markus vairs neatrodas Latvijā, un viņš ir izsludināts meklēšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas