Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Lai gan nav skaidras izmaksas, Rīgas dome sola pensionāriem bezmaksas transportu

Rīgas pensionāri no nākamā mēneša ar tramvajiem, trolejbusiem un autobusiem varēs braukt bez maksas, ziņo pilsētas dome. Cik tas izmaksās, pārvadātājs vēl nevar pateikt. Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme (RS) valdei devis uzdevumu veikt nepieciešamās darbības, lai no septembra nestrādājošie Rīgas pensionāri varētu izmantot pilsētas sabiedrisko transportu, nemaksājot par braucienu.

   Kā skaidro dome, šādas atlaides piešķiršana kļuvusi iespējama, sakārtojot uzņēmuma darbu, veicot optimizācijas pasākumus un administrācijas samazināšanu, kā arī tāpēc, ka veiksmīgi pildās pilsētas budžets - ieņēmumi uz 1.augustu par 2% pārsniedz plānotos. "Ņemot vērā šos apstākļus, mums bija divas iespējas – par dažiem santīmiem samazināt biļešu cenas visiem pasažieriem vai arī piemērot atlaides kādai konkrētai grupai. Ņemot vērā pašreizējo ekonomisko situāciju, esam izšķīrušiem sniegt atbalstu tiem, kam pašlaik klājas visgrūtāk – Rīgas vecajiem ļaudīm," lēmumu skaidro domes priekšsēdētājs. Pašreiz pilnu maksu par braucienu - 50 santīmus - maksā 13% pasažieru, pārējie saņem vai nu braukšanas maksas atlaides, vai arī iegādājas e-talonus ar atlaidēm.RS valde N.Ušakova uzdevumu ir saņēmusi neilgi pirms paziņojuma izsūtīšanas plašsaziņas līdzekļiem, tādēļ pārvadātājs pagaidām nekomentē šā lēmuma ietekmi uz uzņēmuma finanšu rādītājiem, _Dienai _saka RS preses sekretārs Viktors Zaķis. "Nākamās nedēļas sākumā būs valdes sēde, tad arī būs zināms, uz cik lielu auditoriju izmaiņas attieksies, cik daudz līdzekļus tas prasīs," teic RS pārstāvis un piebilst, ka pašreiz uzņēmuma finansistiem tiek pieprasīti "visi cipari un aprēķini".

Jāatgādina, ka vēl šī gada sākumā RS lūdza palielināt pašvaldības dotācijas, taču maija beigās N.Ušakovs nāca klajā ar paziņojumu, ka, pateicoties optimizācijai un auditam RS, biļešu cenas varētu pazemināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas