Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

No dibināšanas brīža Rīgas Pašvaldības policijas darbinieku skaits ir desmitkāršojies

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieku skaits 25 gadu laikā ir desmitkāršojies - no 100 darbiniekiem dibināšanas sākumā 1990.gadā līdz vairāk nekā 1000 darbiniekiem pašlaik.

Uzrunājot RPP 25.gadadienas pasākumā klātesošos, pašvaldības policijas priekšnieks Juris Lūkass sacīja, ka RPP savulaik tika dibināta kā municipālā policija - iepriekš nebijusi organizācija bez nekādas izpratnes par tās atšķirību no milicijas. "Nevienam toreiz nebija izpratnes, kā šī struktūra atšķiras no milicijas. Policija tika veidota pilnīgi no jauna, pieredzes un zināšanu trūkumu aizvietoja entuziasms, jo, mainoties valstij, bija jāmainās arī drošības sistēmai," sacīja Lūkass.

"Tas, ka arī pēc 25 gadiem strādājam tik kuplā skaitā, ir RPP darbinieku nopelns. 25 gadu laikā RPP pastāvīgi mainījusies, reaģējot uz iedzīvotāju vajadzībām. Šodien pilnā apmērā esam apliecinājuši sevi kā drošu un stabilu partneri kārtības nodrošināšanā," darbiniekiem pateicās Lūkass. Viņš norādīja, ka RPP pamatmisija ir būt iedzīvotājiem tuvai policijai - zvana un rokas stiepiena attālumā, un, lai šo misiju īstenotu, RPP ir galvenais resurss - cilvēks.

Pasākuma laikā tika demonstrēts video, kur bija redzami vēsturiski kadri no RPP darbības laikiem, kā arī darbinieku atmiņas un pārdomas, esot policista amatā.

Atceroties policijas dibināšanas laikus, RPP priekšnieks video stāstīja, ka uz valsts neatkarības atjaunošanas fona darbiniekos bija vērojams liels entuziasms - viņi uz darbu nākuši par brīvdienās, jo mājās nav bijis, ko darīt. "Atceros savu pirmo darbadienu. Likās, ka būs kā filmās - ķersim noziedzniekus. Patiesībā viss izrādās daudz vienkāršāk un prozaiskāk," video pauda Lūkass.

Video bija redzama arī tehnika, ko policisti izmantoja sākumā - automašīnas, pirmās rācijas. Tāpat RPP darbinieki video demonstrēja pašreizējo tehniku - moderni aprīkotās mašīnas, rācijas, videonovērošanas tehniku, skaidrojot, cik nozīmīga ir šīs tehnikas pieejamība sabiedriskās kārtības nodrošināšanā.

Video arī RPP Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes kārtībnieks - glābējs Andis Priede dalījās pārdomās par savu darbu. "Varbūt tā ir manas dzīves misija - noteiktā laikā un vietā būt klāt, lai izglābtu cilvēkus," sacīja Priede. "Strādājot šeit, piepildījās mans sapnis par māju pie ūdens," viņš piebilda.

"Par sportiskiem panākumiem uzliek medaļu kaklā, bet šai darbā ir iekšējs prieks dvēselē, kad apzinies, ka esi izglābis cilvēku," sajūtās dalījās Priede, paužot gandarījumu, ka pēdējo desmit gadu laikā RPP posteņu tuvumā neviens cilvēks nav noslīcis.

Tikmēr RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas vecākā inspektore Aija Lilienfelde video dalījās pārdomās par savu darbu, norādot, ka "jebkura sabiedrība ir tik dzīvotspējīga, cik daudz tajā ir priecīgu bērnu". "Bērniem ļoti pietrūkst vienkāršu, cilvēcisku sarunu ar pieaugušu cilvēku. Man ir gandarījums, kad jūtu, ka bērni uzticas, stāsta savas problēmas," sacīja Lilienfelde.

Video redzamie RPP darbinieki skaidroja, ka, viņuprāt, "labam policistam primāri jābūt valsts patriotam un ļoti daudz jāmīl".

Jau ziņots, ka šodien RPP svin 25.dibināšanas gadadienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas