Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - RD komiteja nelemj par Burova pieņemšanu darbā

Rīgas domes Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejas sēdē šodien bez debatēm izlēma neskatīt partijas Jaunais laiks (JL) priekšlikumu pilsētas Īpašuma departamenta direktoram Kārlim Kavacam sniegt skaidrojumu par Oļega Burova pieņemšanu darbā departamenta direktora vietnieka amatā.

JL uzskata par nepieņemamu Burova atkārtotu pieņemšanu darbā, ņemot vērā faktu, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) joprojām turpina pārbaudi par Burova interešu konfliktu un Burovs bijis spiests jau vairākkārt amatus departamentā atstāt.

Komitejas sēdē Rīgas domes deputāts Valdis Liepiņš (JL) norādīja, ka nav skaidrs, kādā veidā O.Burovs šajā amatā iecelts, savukārt cits domnieks Andrejs Vilks (LSDSP) pauda neizpratni, kādā veidā JL priekšlikumu varētu iekļaut darba kārtībā.

Uz komitejas sēdi bija ieradies arī Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK). Viņš balsojis pret JL ierosinājumu iekļaut O.Burova jautājumu sēdes darba kārtībā.

Rīgas domes deputāts Olafs Pulks (JL) vēlāk Dienai pauda neizpratni par to, kā šāda J.Birka rīcība savienojama ar viņa preses sekretāres iepriekš pausto, ka mērs pats O.Burovu darbā nebūtu pieņēmis. J.Birka preses sekretāre Kristīne Liepa Dienai savukārt skaidroja, ka mērs balsojis pret O.Burova jautājuma iekļaušanu komitejas sēdē, jo deputātiem pēc likuma neesot tiesību lemt par O.Burova atbilstību vai neatbilstību amatam.

O.Pulks savukārt informēja, ka JL rosinās O.Burova jautājumu skatīt arī Pretkorupcijas komisijas sēdē.

Diena jau rakstīja, ka O.Burovs, kurš kopš 14.augusta atgriezies departamentā kā direktora vietnieks būvniecības jautājumos, departamenta vadītāja krēslu pirms četriem mēnešiem atstāja, jo uz viņu krita aizdomu ēna par interešu konfliktu.

Sabiedrība par atklātību Delna ir lūgusi J.Birku nodrošināt iespēju iepazīties ar procedūru, kādā darbā īpašumu departamentā pieņemts Oļegs Burovs. Delna vēlējās iepazīties ar lietas materiāliem, kuros tiek norādīti direktora vietniekam izvirzītās prasības un pretendentu atlases kritēriji, kā arī iepazīties ar pārējo pretendentu izvērtējumu. Tomēr departamenta preses sekretāre Liene Pētersone iepriekš skaidroja, ka konkurss uz šo amatu nav rīkots, jo procedūra to neprasa.

Departamenta direktors Kārlis Kavacs O.Burovu esot uzaicinājis, pamatojoties uz viņa pieredzi pašvaldības darbā.

(Papildināta ar 4., un 5., rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas