Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pārceļ Durbes ielas koku saglabāšanas jautājuma izskatīšanu

Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisija šīs dienas sēdē vēl nepieņēma lēmumu par Durbes ielas koku tālāko likteni un akceptēja priekšlikumu veikt situācijas izpēti klātienē.

Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas sēdes dienas kārtībā šodien bija pretrunīgi vērtētais jautājums par Durbes ielas koku izciršanu. Rīgas dome saistībā ar pašvaldības ieceri cauri dzīvojamu māju pagalmam Durbes ielas apkaimē izcirst 57 kokus un veidot Jūrmalas gatves pagarinājumu izsludināja un veica publisko apspriešanu par koku ciršanu. Apspriešana ilga no 26.aprīļa līdz 10.maijam, un tās laikā tika saņemtas 458 aptaujas lapas un divi iesniegumi. No tiem 404 ir noraidoši viedokļi, 16 daļēji atbalstoši viedokļi un 40 atbalstoši viedokļi.

Cilvēki, kas iebilst pret koku ciršanu, minējuši, ka koku ciršana samazinās dabas daudzveidību koku izciršanas un satiksmes maģistrāles izbūves dēļ, veidosies sastrēgumi dzīvojamo māju tuvumā, kā arī pasliktināsies gaisa kvalitāte un tiks izjaukta apkārtnes kultūrvēsturiskā ainava. Tāpat noraidošās pozīcijas pārstāvji apgalvojuši, ka veco koku izciršanu nevarēs aizstāt jaunu koku iestādīšana to vietā, savukārt jaunas ielas izbūve sastrēgumu problēmu neatrisinās, bet mainīs sastrēgumu punkta atrašanās vietu, pārceļot to uz Vanšu tiltu.

Daļēji atbalstošajās aptaujas lapās tika konstatēts viedoklis, ka koku izciršana ir atbalstāma, ja vien iela patiešām mazinās sastrēgumus.

Atbalstošajās aptaujas lapās minēts, ka koku izciršana un jaunas ielas izbūve mazinās sastrēgumus, kā arī atvieglos kustību pašiem Kuldīgas ielas apkaimē dzīvojošajiem. Atbalstošajās aptaujās lapās konstatēti arī viedokļi, kas paredz, ka vecos kokus varēs aizvietot ar jaunu apstādījumu izveidi.

Komisijas sēdē piedalījās arī pārstāvji no biedrības "Kuldīgas iela 13", kas ir vieni no Rīgas domei iesniegtās protesta vēstules autoriem. Biedrības pārstāvji minēja, ka vēstule ar 842 iedzīvotāju parakstiem tiks iesniegta arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, kā arī no savas puses izteica priekšlikumu par komisijas izbraukuma sēdes sarīkošanu.

Komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (GKR) akceptēja priekšlikumu par došanos uz Durbes ielas apkārtni, lai veiktu koku apskati klātienē un pēc tam pieņemtu lēmumu par koku izciršanu, kā arī piebilda, ka viņaprāt ir dīvaini komisijas sēdē neredzēt nevienu no Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvjiem, kas varētu paskaidrot departamenta virzītā projekta detaļas un pārliecināt par projekta nepieciešamību. Lai gan komisija vēl nevienojās par precīzu izbraukuma sēdes laiku, tā ieplānoja to veikt iespējami drīzā laikā.

Komisijas sēdē piedalījās arī Vides aizsardzības kluba prezidents Arvīds Ulme, kurš, uzrunājot komisijas locekļus, izteica atzinību līdzšinējā komisijas darbībā un izteica cerību, ka arī šoreiz komisijas locekļi spēs atbalstīt vispareizāko lēmumu.

Jau tika ziņots, ka apkārtnes iedzīvotāji bija sašutuši par pašvaldības ieceri izcirst 57 kokus Durbes ielas apkārtnē, tādēļ paralēli Rīgas domes publiskajai apspriešanai tika vākti paraksti pret koku ciršanu un jaunas ielas izbūvi.

Rīgas domē tika iesniegta atklātā vēstule ar vairāk nekā 800 iedzīvotāju parakstiem, kas nesaskata nepieciešamību izcirst kokus un būvēt jaunu satiksmes ielu transporta kustības sastrēgumu mazināšanai.

Pirms vairākiem gadiem šīs apkārtnes iedzīvotājiem jau izdevās nepieļaut koku izciršanu citā pašvaldības iecerētā projektā, kad bija paredzēts paplašināt Kuldīgas ielu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas