Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Požarnovs: Šogad nekāda kuģošana Rīgas kanālā nesanāks

Šajā vasarā noteikumi par motorizētu kuģošanas līdzekļu satiksmi Rīgas kanālā netiks pieņemti, aģentūrai BNS sacīja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs ("Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK)."Šogad nekāda kuģošana Rīgas kanālā nesanāks" viņš sacīja, paskaidrojot, ka Rīgas domes pieņemtos noteikumus nav saskaņojusi Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija, bet ministrijas prasītos grozījumus dome vēl nav pieņēmusi.

Savukārt pašvaldību ministra Edgara Zalāna pieņemtais lēmums apturēt noteikumus Požarnovu neesot izbrīnījis, jo pašlaik grozījumi nosūtīti slēdzienam Vides komitejā, pēc tam tos varētu atkal izskatīt domē.

Viņš arī informēja, ka nākamā domes sēde notiks tikai augusta beigās vai septembra sākumā. "Vasara jau būs cauri, un tad tie noteikumi attieksies uz nākamo gadu," paskaidroja Požarnovs.

Viņš arī piebilda, ka izstrādātie grozījumi, kas paredz iespēju kuģot kanālā bez nepieciešamības saņemt speciālu atļauju, bet iegrime un pieļaujamais garums ir izteikti vēlējuma formā, atbilst ministrijas noteiktajām prasībām un problēmām ar to saskaņošanu nevajadzētu rasties.

Jau vēstīts, ka sākotnēji noteikumi radīja asu reakciju uzņēmēju vidē, jo tajos bija stingri noteikti kuģošanas līdzekļu izmēri, līdz ar to radīti ierobežojumi brīvi iesaistīties pasažieru vizināšanā pa kanālu.

Pašvaldību ministrija, izvērtējot saistošos noteikumus, konstatējusi, ka to normas neatbilst augstāka juridiska spēka tiesību normām. Izvērtējot normatīvo regulējumu, ministrija norāda, ka domei nav tiesiska pamata regulēt kuģošanas līdzekļu satiksmi pilsētas kanālā, izdodot saistošos noteikumus.

Iepriekš ministrs aicināja Rīgas domi atcelt saistošos noteikumus, bet dome nav sniegusi oficiālu atbildi un nav arī izrādījusi vēlēšanos pārskatīt saistošos noteikumus pēc ministrijas atzinuma saņemšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas