Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

RD lems par sabiedriskā transporta braukšanas maksas atvieglojumiem

Rīgas dome šodien lems par vienota sabiedriskā transporta pakalpojumu tarifa noteikšanu Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā, kā arī braukšanas maksas atvieglojumiem galvaspilsētā.

Rīgas dome sēdē skatīs jautājumu par grozījumiem pašvaldības 2015.gada 16.janvāra lēmumā "Par sabiedriskā transporta pakalpojumu tarifu Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā". Lēmuma projektu 21.martā sēdē atbalstīja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti. Paredzētie grozījumus nosaka, ka galvaspilsētas sabiedriskā transporta maršruta tīkla paaugstināta servisa pārvadājumu maršrutos darbojas "Rīgas satiksmes" noteiktais tarifs, kas aprēķināts, ievērojot Ministru kabineta noteikumos noteikto sabiedriskā transporta pakalpojuma tarifa noteikšanas metodiku, un nav zemāks par lēmuma 1.punktā noteikto tarifu.

Lēmuma 1.punkts paredz, ka vienreizējā braukšanas maksa ir 1,15 eiro, abonementa maksa vienā maršrutā visām mēneša dienām ir 35 eiro, visām mēneša darba dienām - 30 eiro un piecām dienām - deviņi eiro. Savukārt visos tramvaju, trolejbusu un autobusu maršrutos visām mēneša dienām maksa ir 50 eiro, visām mēneša darba dienām - 40 eiro, piecām dienām - 15 eiro, trīs dienām desmit eiro un 24 stundām - pieci eiro.

Rīgas domes opozīcijā esošās Vienotības frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Olafs Pulks domes sēdē aicinās pašvaldību noteikt Rīgas mikroautobusos braukšanas maksu 0,70 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja partijas Vienotība Rīgas domes deputātu frakcijas referente Ieva Graudiņa-Šutko. Deputāts uzskata, ka Saskaņas un Gods kalpot Rīgai deputātu nodoms apstiprināt viena brauciena maksu mikroautobusā Rīgā 1,15 eiro apmērā ir pasažieru apkrāpšana.

"Lēmumu mikroautobusos noteikt braukšanas maksu tādu pašu kā Rīgas satiksmei drīzāk var saukt par neveiksmīgu mēģinājumu izvairīties no Konkurences padomes (KP) uzliktā soda un nepildīt tās norādījumu nekavējoties pārtraukt pretlikumīgo un konkurenci ierobežojošo papildus vienošanos starp Rīgas satiksmi un Rīgas mikroautobusu satiksmi," uzskata politiķis.

Jau ziņots, ka KP ir uzlikusi Rīgas satiksmei 2,1 miljona un RMS 88 000 eiro sodu par konkurences ierobežošanu, vienojoties par to, ka RMS braukšanas maksa nedrīkst būt zemāka par Rīgas satiksmes tarifu.

Tāpat šodien sēdē paredzēts skatīt jautājumu par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā, ko 4.martā atbalstīja Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti.

Grozījumi paredz, ka atvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, 4.maijā, Rīgas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas.

Tāpat paredzēts, ka turpmāk sabiedrisko transportu bez maksas varēs izmanto nestrādājošie izdienas pensionāri, abi daudzbērnu ģimenes vecāki, nevis viens, kā tas bija iepriekš.

Atvieglojumus sabiedriskajā transporta saņems arī mediķi, kuri strādā Rīgas pašvaldības veselības aprūpes kapitālsabiedrībās un kuru nedēļas darba laiks ir vismaz 20 stundas.

Rīgas domes Vienotības frakcijas deputāts Nils Josts aicinās Rīgas domi braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā piešķirt visām ārstniecības procesā iesaistītajām personām galvaspilsētā, ne tikai tiem, kuri strādā pašvaldības kapitālsabiedrībās, aģentūru LETA informēja partijas Vienotība Rīgas domes deputātu frakcijas referente Ieva Graudiņa-Šutko.

Deputāts ierosina piešķirt atvieglojumus 22, 25, 28 un 34 eiro apmērā katru mēnesi, atkarībā no konkrētās abonementa biļetes veida.

Josts uzskata, ka Satiksmes un transporta komitejas priekšsēdētāja Vadima Baraņņika (S) priekšlikums piešķirt atvieglojumus tikai Rīgas pilsētas pašvaldības veselības aprūpes kapitālsabiedrību personālam ir diskriminējošs attiecībā pret citiem Rīgas mediķiem.

"Ar ko Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vai Rīgas Austrumu slimnīcas ārsti un medmāsas ir sliktāki par saviem kolēģiem Rīgas 1. un 2. slimnīcā. Varbūt Rīgas domes valdošā koalīcija uzskata, ka viņi nav rīdziniekiem vajadzīgi vai strādā nepietiekami pašaizliedzīgi?" jautā deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas