Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Rīgā 2014. gadā notiks Pasaules koru olimpiāde

Pavisam īsi pēc dziesmu svētkiem, saņemta ziņa, ka Rīga ieguvusi tiesības 2014.gadā sarīkot Pasaules koru olimpiādi, kas notiek reizi divos gados. 2006.gadā olimpiādē lieli panākumi bija korim Kamēr.

Dienai apstiprināja Kultūras minitrijas pārstāve Kristīne Zvirbule, tas noskaidrojies šobrīd notiekošās olimpiādes laikā Grācā, Austrijā, kur devies arī diriģents un Dziesmu un deju svētku biroja vadītājs Romāns Vanags. Tās ir lielākās koru sacensības pasaulē, teica K.Zvirbule.

Pasaules koru olimpiādi 2000.gadā radīja vācieši. Tas ir šobrīd lielākais koru simpozijs. Šogad žūrijā ir 293 mūziķi no vairāk kā 100 valstīm. Latviju tajā pārstāv profesors Imants Kokars un kora Juventus mākslinieciskais vadītājs Juris Kļaviņš, par to liecina informācija Pasaules koru olimpiādes mājas lapa.

Lai saņemtu uzaicinājumu piedalīties šajā kormūzikas forumā, atlase notiek pieteikuma posmā, kad kori nosūta gan savus CD ierakstus, gan CV ar panākumu uzskaiti citos konkursos. Tikai pēc tam tiek saņemts uzaicinājums un sākas sarakste vairāku mēnešu garumā ar Pasaules koru olimpiādes organizācijas komiteju.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas