Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Rīgā uzklātas pirmās rekomendējošās velojoslas

Rīgas domes Satiksmes departaments trijās galvaspilsētas ielās ir uzklājis rekomendējošās velojoslas, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Una Ahuna-Ozola.

Rekomendējošās velojoslas, kuru pirktogrammā ir zilas krāsas velosipēdista simbols, uzklātas Elizabetes ielas posmā no Skolas ielas līdz Čaka ielai, Dzirnavu ielas posmā no Marijas ielas līdz Tērbatas ielai un Lāčplēša ielas posmā no Aleksandra Čaka ielas līdz Skolas ielai. Minētās ielas izvēlētas, jo šķērso veloceļu Centrs – Berģi.

Departamenta speciālisti norāda, ka velojoslas ir informatīvas, un velosipēdistiem nepiešķir priekšrocības attiecībā pret citiem satiksmes dalībniekiem. Tāpat transportlīdzekļu vadītāji, saskaņā ar Ceļu satiksmes noteiktumiem,  šajos posmos drīkst uzņemt un izlaist pasažierus, kā arī veikt kravas izkraušanu un iekraušanu.

Satiksmes departaments vairākkārt informējis atbildīgās institūcijas, ka ir nepieciešams veikt grozījumus normatīvajos aktos, lai tajos iekļautu velojoslas. Kamēr rekomendējošās velojoslas nav atrunātas Latvijas likumdošanā, Satiksmes departaments kā vienīgo risinājumu, ko atbalstīja arī atbildīgās institūcijas - Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Latvijas valsts ceļi un Valsts policija -, rekomendējošo velojoslu apzīmēšanai izmantoja apzīmējumu un krāsu, kas netiek lietoti Ceļu satiksmes noteikumos.

Izvēlētā zilā krāsa papildus piesaista autovadītāju uzmanību, jo līdz šim šādas krāsas apzīmējumi nav tikuši pielietoti. Lai apzīmējumi būtu labāk pamanāmi, tiem pievienotas gaismu atstarojošās lodītes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas