Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Rīgas centrā ālējas somu tūristi; kārto dabiskās vajadzības pieminekļa apkārtnē

Rīgas Pašvaldības policisti aizvadītājā naktī aizturējuši divus tūristus no Somijas, kuri ālējās Rīgas centrā, aģentūru LETA informēja pašvaldības policijā.

Sešu tūristu grupa pēc plkst.1 naktī ar nepiedienīgu uzvedību piesaistīja Videonovērošanas centra darbinieku uzmanību. Centra darbinieki informēja Apsardzes pārvaldes darbiniekus, kuri veica aizturēšanu.

Viens no aizturētajiem fotografējies apakšbiksēs pie Raiņa pieminekļa, bet otrs kārtojis dabiskās vajadzības skvērā pie Brīvības pieminekļa.

Somu tūristiem sodi piemēroti notikuma vietā.

LETA jau ziņoja, ka dažādas nedienas skandināvu tūristus piemeklējušas arī agrāk. Piemēram, jūlija vidū divas iereibušas Somijas pilsones viesnīcā paziņojušas, ka viņām nozagta soma. Kad abas ieradās policijā, viņu uzvedība bijusi cilvēka cieņu aizskaroša, turklāt abas smēķēja telpās un uz policistu aizrādījumiem nereaģēja. Par šādu uzvedību abām tūristēm tika noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par atrašanos alkohola reibumā sabiedriskā vietā un par smēķēšanu tam neparedzētā vietā. Sieviešu organismā tika konstatētas attiecīgi 2,4 un 3,5 promiles alkohola. Vēlāk noskaidrojās, ka sieviešu somiņa bija atstāta viesnīcas tualetē.

Pagājušajā mēnesī policija informēja, par kādu Norvēģijas pilsoni, kurš Vecrīgā uz ielas lamājās necenzētiem vārdiem. Pašvaldības policisti viņam par to aizrādīja, bet viesis nelikās ne zinis. Policijas darbinieki viņu mēģināja aizturēt, taču ārzemnieks metās bēgt Latvijas Nacionālās operas virzienā. Pa ceļam, nezināmu motīvu vadīts, pilsētas viesis izrāva kādam taksometra vadītājam no rokām fotoaparātu, ko tūlīt uz ielas sadauzīja. Visu notiekošo redzēja kāda uzņēmuma apsardzes darbinieki, kas norvēģi aizturēja un nolēma nogādāt pašvaldības policijā. Taču tūrists izbēga pa automašīnas logu, aizskrēja uz kādu Vecrīgas klubu un ieslēdzās tualetē. Tur viņu aizturēja Valsts policijas darbinieki. Norvēģim tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu.

Pirms nedēļas kāds pamatīgi iedzēris Somijas pilsonis vienā no Vecrīgas klubiem apzaga kluba apmeklētāju. Somijas pilsonis klubā kādam atpūtniekam nozadzis somiņu un meties bēgt. Pa ceļam no somiņas izkritusi kredītkarte un mobilais tālrunis. Zaglis tika aizturēts. Viņa organismā konstatētas 2,5 promiles alkohola. Par šo gadījumu tika sākts kriminālprocess.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas