Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Rīgas sabiedriskais transports pāriet uz vasaras grafiku

Sākot ar svētdienu, 1.jūniju, Rīgas tramvaju, trolejbusu un autobusu kustības saraksti tiek mainīti no ziemas uz vasaras grafiku. Tas tiek darīts, lai nodrošinātu sabiedriskā transporta kustību atbilstoši tai satiksmes intensitātei, kāda ir gada karstākajos mēnešos, kad skolēniem beigušās mācības un rīdzinieki vakara pusēs biežāk brauc ārā no pilsētas, stāsta pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" preses sekretāre Iluta Bērziņa.

Jaunie kustības saraksti atrodami pieturvietās.

Kāda rīdziniece Maija šonedēļ Dienai pauda savu sašutumu par to, ka pēdējā laikā sabiedriskais transports nekursē pēc grafika. Piemēram, viņas izmantotais 3.maršruta autobuss, kas brauc no Pļavniekiem līdz Bolderājai, par vairākām minūtēm apsteidz pieturvietā izvietoto laika grafiku. Kā rīdziniecei skaidrojis autobusa vadītājs, viņš nevarot trāpīt paredzētajā laikā, jo vēl brauc pēc ziemas grafika, kas neatbilstot pašreizējai automašīnu plūsmai pilsētā.

I.Bērziņa gan pieļauj, ka lasītāja varētu būt sajaukusi kustību sarakstus, jo pašlaik pieturvietās atrodas gan vasaras, gan ziemas grafiki, jo notiek pakāpeniska to nomaiņa. Jaunie vasaras grafiki ir ievietoti tiem paredzētajos rāmīšos, bet ziemas grafiki karājas ārpus tiem.

Vasaras kustību saraksti būs spēkā līdz 1.septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas