Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

RS cer 20 pasūtītos tramvajus saņemt līdz gada beigām

Rīgas pašvaldības SIA Rīgas satiksme līdz šī gada beigām plāno savā rīcībā iegūt visus 20 pasūtītos zemās grīdas tramvajus, kuru kopējā vērtība ir 62,5 miljoni eiro, to šodien 1.tramvaja maršruta Imanta-Jugla atjaunošanai veltītajā pasākumā sacīja _Rīgas satiksmes_valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens.

Viņš skaidroja, ka otrās iepirkuma kārtas modelis vizuāli ne ar ko īpaši neatšķiras, bet tam ir daži tehniski uzlabojumi. "Līdz gada beigām tiks saņemti visi 20 jaunie zemās grīdas tramvaji aptuveni 60 miljonu eiro vērtībā," teica Bemhens

"Maršruti mainās - tos gan slēdzam, gan atjaunojam, gan arī apvienojam, bet šis notikums ir ievērības cienīgs," sacīja Behmens, skaidrojot, ka ar garā maršruta atjaunošanu tiek vizualizēta zemās grīdas tramvaju projekta otrās un trešās kārtas realizācijas gaita.

Pasākuma laikā tika vērsta uzmanība uz izmēģinājuma braucieniem, kas tramvajiem obligāti jāveic, pirms tie sāk pārvadāt pasažierus. Līdz ar to, pasažieru pārvadājumu sākšana jaunajos tramvajos būšot pakāpenisks process.

Bemhens sacīja, ka, līdzīgi kā tas tika darīts 6.tramvaja maršrutā pa Brīvības ielu, jauno tramvaju pielāgošanai tiks veikti uzlabojumi arī Pārdaugavas tramvaja līnijā līdz Imantai.

Rīgas satiksmes vadītājs pasākuma laikā arī noliedza apgalvojumus, ka pašvaldību vēlēšanu laikā Rīgas sabiedriskajā transportā neesot strādājusi biļešu kontrole. "Tika veikta arī kārtējā sabiedriskā transporta klientu aptauja, kas tiek veikta reizi divos gados, un kontrolieri piedalījās arī tur," sacīja Bemhens, uzsverot, ka izteikumi par kontrolieru došanos atvaļinājumos vēlēšanu laikā ir tikai baumas.

Jau ziņots, ka 1.tramvajs maršrutā Imanta-Jugla kursēs darba dienās un brīvdienās. Savukārt 11.tramvaja maršruts tiks pagarināts līdz Ausekļa ielai un turpmāk sauksies Ausekļa iela-Mežaparks. 3.maršruta tramvajam Jugla-Ķengarags darba dienās būs jauns kustības saraksts. Virzienā no Juglas uz Ķengaragu tas brauks pa Krišjāņa Barona ielu, Radio ielu, 13.janvāra ielu, Prāgas ielu un tālāk pa maršrutu. Maršruta pieturvieta Aspazijas bulvāris tiks aizstāta ar pieturvietu Stacijas laukums. Virzienā uz Juglu tramvaji brauks bez izmaiņām.

Tāpat ziņots, ka viena triju sekciju tramvaja cena ir 2,7 miljoni eiro, un tas ir 31,5 metrus garš, bet četru sekciju tramvaja cena ir 3,5 miljoni eiro, un tas ir 41 metru garš. Līguma kopējā summa ir 62 591 477 eiro, pirkuma atmaksas termiņš - 15 gadi no iepirkuma noslēgšanas dienas. Tramvaju garantijas laiks ir trīs gadi, bet kalpošanas laiks - 30 gadi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas