Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Šonedēļ Raiņa bulvārī grib ieviest joslu autobusiem

Sākot ar septembri Raiņa bulvārī sabiedriskā transporta pasažieriem, iespējams, vairs nenāksies sēdēt sastrēgumā, un viņi šo posmu veiks tikai pāris minūtēs. Rīgas domes satiksmes departaments plāno tur ieviest sabiedriskā transporta joslu. Ja otrdien satiksmes un transporta lietu komiteja atbalstīs šo ieceri, atsevišķa josla autobusiem un trolejbusiem tiks izveidota jau līdz 1.septembrim.

Kā Dienai skaidro satiksmes departamentā, paredzēts, ka Raiņa bulvāra kreisā josla, kur pašlaik tiek novietotas automašīnas, tiks no tām atslogota, līdz ar to iegūstot papildu vienu brīvu joslu. Šobrīd sabiedriskais transports dala vienu joslu ar automašīnām, bet pēc sabiedriskā transporta joslas izveidošanas tam būs atsevišķa, bet automašīnām būs pat veselas divas atsevišķas joslas. Aptuveni 1000 metru garajā Raiņa bulvāra posmā saskaņā ar pašvaldības uzņēmuma SIA Rīgas satiksme sniegto informāciju sastrēgumstundu laikā ir būtiski sabiedrisko transporta grafiku izpildes kavējumi — no 50 līdz pat 120 minūšu. Otrdien par sabiedriskā transporta joslas ierīkošanu Raiņa bulvārī jālemj satiksmes un transportu lietu komitejai. Lai sāktu to ierīkot, nepieciešams tikai komitejas pozitīvs lēmums, Rīgas domes sēdē tas nav jāapstiprina.

Pēdējā sabiedriskā transporta josla, kas Rīgā izveidota, ir uz Zemitānu pārvada. Maija beigās tur ierīkoja sabiedriskā transporta joslu virzienā uz pilsētas centru. Sabiedriskajam transportam paredzētais laiks pārvada šķērsošanai aizņēma no 15 līdz 22 minūtēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas