Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Akmentiņa-Smildziņa: Nevaru teikt, ka ģimenēm ir pārdomāts atbalsta tīkls

Mūsu valsts iekšienē mammu vidū ir galēji pretēji viedokļi, un abi ir pamatoti. Vienas mammas smaida, otras – gauži raud. Un tomēr es kā mamma nevaru teikt, ka ģimenēm ir pārdomāts atbalsta tīkls, portālam Diena.lv sacīja portāla mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

"Vienas mammas ir laimīgās un smaidīgās – viņu darba devējs algu ir maksājis oficiāli un tagad viņai ir normāla māmiņalga. Vīrs smuki pelna. Ģimenei ir izveidojusies laba atbalsta sistēma – ir omītes, opīši un citi radi, kas ir regulāri pieejami, ja nu gadījumā mammai vajag aizskriet pie friziera vai tikt veikalā, kurā ar ratiem parasti iestumties nav iespējams. Un sagadās, ka bērnudārza rindā nav jāstāv. Šī mamma valstij pārmetīs tikai to, ka māmiņalga beidzas, kad bērnam ir gads, bet līdz bērnudārzam jāgaida vēl pusgadu. Ja vīrs turpinās labi pelnīt, mamma valdību ģimenes atbalsta jomā īpaši nenopels," skaidroja portāla vadītāja.

Kā otru māmiņu grupu viņa norādīja tās, kuras ir "tuvu izmisumam". "Māmiņalga knapa, vīrs pelna salīdzinoši maz vai vīra varbūt nav, un arī alimenti netiek maksāti. Radu un draugu atbalsta sistēma niecīga vai nav, jo omītes vēl darbspējīgā vecumā vai dzīvo citā pilsētā, attiecīgi – vienai ar zīdaini un ratiem pat vilcienā nav iespējams iekļūt... Un bērnudārzu sola tikai no trīs četru gadu vecuma,” par iespējamo stāstīja I. Akmentiņa-Smildziņa. Viņa uzsvēra - ja šai mammai ir arī kāds skolasbērns, viņa raudās, cik dārgi tas izmaksā. „Un raudās arī par to, ka ģimene nevar atļauties aiziet ne uz kino, ne uz zoodārzu, jo biļetes un transports kopā izmaksā vairāk, nekā ģimenes pabalsts mēnesim," sacīja portāla vadītāja.

"Tā kā esmu portāla mammamuntetiem.lv vadītāja, varu apgalvot, ka šo otro mammu ir ļoti daudz. Man negribētos īdēt, cik Latvijā viss ir slikti, jo vienmēr varam atrast valstis, kur ir daudz sliktāk. Un tomēr es kā mamma nevaru teikt, ka ģimenēm ir pārdomāts atbalsta tīkls, drīzāk varu izvērst uzskaitījumu, kas būtu jāuzlabo," norādīja I.Akmentiņa-Smildziņa.

Jau ziņots, ka saskaņā ar organizācijas Glābiet bērnus izveidoto ikgadējo Māmiņu indeksu, Latvija māmiņām draudzīgo valstu vidū ierindojusies 32.vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē