Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Baraņņiks: Noteikumi velorikšu nozarē ieviesīs saprotamu kārtību

Domāju, ka Rīgas domes (RD) pieņemtie noteikumi nav pārāk stingri – tie ieviesīs normālu kārtību, kādā cilvēki varēs nodarboties ar velorikšu pārvadājumiem, portālam Diena.lv sacīja RD Satiksmes un transporta komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks.

“Es varu piekrist, ka šie noteikumi bija pārāk stinrgi sākotnējā redakcijā, kuru sagatavoja Satiksmes departaments. Bet tas arī nebija Satiksmes departamenta izdomājums, jo dokuments tika sagatavots, pamatojoties uz Satiksmes ministrijas ieteikumiem,” skaidroja V.Baraņņiks.

Taču domes sēdē pieņemtie noteikumi, kā uzskata V.Baraņņiks, nav stingri un nepadarīs velorikšu darbību neiespējamu - tie ieviesīs saprotamu kārtību, kādā cilvēki varēs nodarboties ar velorikšu pārvadājumiem. 

“Velorikšas reģistrēsies, lai būtu zināms, kurš tieši šo pasākumu sniedz un lai būtu pārliecība, ka transporta līdzekļi ir normālā stāvoklī. Ja kaut kas notiks, tad būs arī pietiekoši laba apdrošināsānas polise, kas gadījumos, kad cieš ārzemju tūristi, varētu kompensēt zaudējumus,” noteikumu būtību komentē domes deputāts.

Tāpat V.Baraņņiks skaidro, ka Transporta lietu komitejā iepriekš notikušas tikšanās ar nozares pārstāvjiem, piedaloties arī domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam. Tajās panākta vienošanās, ka tiks noteikta konkrēta teritorija, kurā velorikšas varēs pārvietoties, kā arī noteiktas prasības. “Bija runa par drošības jostām, arī par uguņiem un aptieciņām. Komiteja to vienbalsīgi akceptēja, tai skaitā, arī opozīcijas deputāti,” uzsver komitejas priekšsēdētājs.

Velorikšu nepamierinātību V.Baraņņiks skaidro ar to, ka nozare iepriekš netika regulēta – viņi varējuši braukt jebkur, ar jebkādiem transporta līdzekļiem, turklāt neesot arī bijis zināms, vai velorikšas bija reģistrētas kā nodokļu maksātāji. V.Baraņņiks uzskata, ka jaunie noteikumi šīs nepilnības novērsīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē