Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Barkahans: Latvijā nepastāv ksenofobija un antisemītisms

Latvijā nepastāv ksenofobija un antisemītisms, ebreju reliģiskās Šamir draudzes priekšsēdētajs Menahems Barkahans piektdien atzina Latvijas Televīzijas raidījumā Labrīt, Latvija!.

Komentējot Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK pārstāvja Gaida Bērziņa atkāpšanos no tieslietu ministra amata saistībā ar jautājumu par īpašumu atgriešanu ebreju kopienai, M.Barkahans atzina: "Latvijā es neredzu ksenofobiju, 100% oficiāli nepastāv antisemītisms". 

M.Barkahans uzskata, ka valstij būtu jāatdod padomju laikā nacionalizētie īpašumi. Viņš norādīja, ka padomju okupācijas laikā nacionālizēti dažādu kopienu, arī ebreju īpašumi. Citu tautību kopienas, atjaunojoties neatkarībai, savus īpašumus saņēmušas atpakaļ, izņemot ebreju kopiena, kas neesot paspējusi to izdarīt.

M.Barkahans uzsvēra, ka vācu okupācijas laika Otrajā pasaules karā tika iznīcināta gandrīz visa Latvijas ebreju kopiena - nogalināti 70 000 tūkstoši cilvēku, bet izdzīvojuši tikai 14 000 līdz 20 000 kopienas pārstāvji. Turklāt padomju okupācijas laikā daudzi ebreju kopienas pārstāvji emigrēja. Tāpēc, atjaunojojoties Latvijas neatkarībai, bijis nepieciešams laiks, lai ebreju kopiena Latvijā atjaunotos. Tā Barkahans skaidro, kāpēc šis jautājums ir aktualizējies tieši pēdējos gados, pēc denacionalizācijas procesa noslēguma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē