Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Čepāne vērsusies DP, jo Elksniņš bijis informēts par viņas privāto saraksti

Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Ilma Čepāne (Vienotība) vērsusies Drošības policijā (DP), jo viņai radušās bažas, ka viņas kolēģis no Saskaņas centra (SC) Andrejs Elksniņš lasījis viņas un Eiropas Savienības tiesas tiesneša un Valsts prezidenta Konstitucionālo tiesību komisijas priekšsēdētāja Egila Levita saraksti par darbu pie Satversmes preambulas izstrādes, portālam Diena.lv sacīja I.Čepāne.

Pagājušās nedēļas Saeimas Juridiskās komisijas sēdē tika pārrunāta Satversmes preambulas izstrādes virzība, jo kopš šīs iniciatīvas uzsākšanas ir pagājis vairāk nekā gads. I.Čepāne informējusi, ka septembra beigās plānota paplašināta Juridiskās komisijas sēde, savukārt oktobra beigās - konference. Tikai pēc tam, kad arī sabiedrība būs iepazinusies ar likumprojektu, par to plānots lemt. Lai sabiedrību iepazīstinātu ar jau rūpīgi sagatavotu dokumentu, I.Čepāne sākusi konsultācijas ar E.Levitu, uzsver pati deputāte.

Savukārt A.Elksniņš norāda, ka preambula tiek izstrādāta slepenībā un SC netiek iesaistīts preambulas izstrādē. I.Čepāne skaidroja, ka nav dzirdētas situācijas, kad SC, strādājot pie kādiem grozījumiem, pieaicinātu cita politiskā spēka pārstāvi. "Es šo likumprojektu varu izstrādāt kaut mašīnā, man nav jāaicina A.Elksniņš," uzsvēra Vienotības pārstāve.

Vienlaikus Juridiskās komisijas priekšsēdētāja atzina, ka SC varētu ļoti nepatikt iespējamās preambulas saturs, kurā uzsvērta latviešu nācijas loma.

Komisijas sēdes laikā A.Elksniņš norādījis, ka arī varētu parādīt saraksti starp I.Čepāni un E.Levitu, kurā tiek apspriestas gan iespējamās redakcijas, gan iespējamie preambulas varianti. I.Čepāne atzīst, ka no A.Elksniņa izteikumiem varējis secināt, ka viņš tik tiešām ir lasījis viņas un E.Levita saraksti. Tāpēc deputātes kā Juridiskās komisijas priekšsēdētājas pienākums bijis vērsties DP.

Viņa arī norādīja, ka DP vārds saistībā ar Satversmes preambulas izstrādi nereti lietots maldīgi – DP nepārbauda preambulas saturu, bet gan iesaistīta attiecībā uz A.Elksniņam pieejamo I.Čepānes un E.Levita privāto saraksti.

A.Elksniņš otrdien medijiem izplatījis arī savu viedokli, ka slepenais veids, kādā ir tapuši grozījumi Satversmei, tās preambulai, ir zināms, un mēģinājums pasniegt preambulas jauno redakciju kā viena cilvēka iniciatīvu ir klaji meli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē