Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Dienas replika: Izmaiņas Rīgas vēsturiskā centra plānojumā iezīmē gan ieguvumus, gan riskus

Ņemot vērā, ka ekonomiskā krīze ir krietni pamainījusi ļaužu iespējas, ambīcijas un vajadzības, lēmums veikt izmaiņas Rīgas vēsturiskā centra plānojumā ir pareizs. Lai gan process ir sākumposmā, iezīmējas viens potenciāls ieguvums un viens potenciāls risks.

Ieguvums būtu aktīvāka Rīgas teritorijā esošo ūdeņu izmantošana pilsētvides veidošanā – arhitekti jau krietni sen atzīmē, ka pilsēta neizmanto savu objektīvo īpatnību, garu piekrasti, lai veidotu ko interesantu tūristiem un pašiem rīdziniekiem. Patiesi, ja salīdzina, cik omulīgas un ļaužu apdzīvotas ir ūdenstilpju piekrastes citās Eiropas pilsētās, Rīgai paveras iespējas.

Savukārt risks varētu būt tāds, ka dažādi attīstītāji, apelējot pie grūtajiem laikiem, panāk kvalitātes latiņas pazemināšanu. Tā teikt, jāpriecājas par ikvienu jaunu darba vietu, tad nu esat tik laipni un panāciet pretī – te funkcijas projektam pamainīsim, te kādu zaļo zonu mazliet sašaurināsim, te vispār kaut ko nojauksim.

Risks ir arī priekšlikumu daudzums. It kā saprotams, ka tie sakrājušies – vēsturiskā centra gadījumā vairāk nekā 150, visas pilsētas kontekstā virs tūkstoša – jo kopš iepriekšējā plānojuma apstiprināšanas pagājuši gandrīz 10 gadi. Tomēr, jo lielāks priekšlikumu daudzums, jo grūtāk sabiedrībai ar tiem kvalitatīvi iepazīties un izteikt savu viedokli. Tādēļ, lai cik grozījumi ir objektīvi vajadzīgi, pašvaldībai vajadzētu nodrošināt to izskatīšanas saprātīgu termiņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē