Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Dombrovskis: Eiropas finanšu stabilizācijas lēmumu dēļ nav jāatver politiskais tirgus

Lēmumi par fiskālās disciplīnas un eiro zonas stabilizēšanu, kuru pieņemšanai nepieciešams parlamenta divu trešdaļu atbalsts, nav iemesls politiskā tirgus atvēršanai Latvijā, pirmdien pēc koalīcijas sadarbības padomes sēdes žurnālistiem norādīja premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība).
Komentējot Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas līdera Augusta Brigmaņa izteikumus, ka ZZS varētu atbalstīt koalīciju svarīgos jautājumos, saņemot iespēju pievienoties koalīcijai un divus ministru portfeļus, Dombrovskis sacīja – parlamentā tuvā nākotnē būs jālemj par fundamentāliem jautājumiem saistībā ar fiskālo disciplīnu un pasākumiem, ko veic eiro zonas finansiālās situācijas stabilizēšanai un nepieciešamā atbalsta gūšanai būs jārisina sarunas ar Saeimas opozīcijas frakcijām, taču tas nenozīmē atbalstu ZZS izteiktajam priekšlikumam.

"Pašreiz šādu jautājumu neizskatām, bet, protams, mums būs jākonsultējas arī ar opozīcijas partijām. Es gribētu teikt, ka līdz šim arī ZZS ir pietiekami konstruktīvi strādājis un es ceru uz viņu konstruktīvu attieksmi arī šajos jautājumos," teica Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka premjers sestdien "Vienotības" domes sēdē atzina, ka Latvijas parlamentam būs nepieciešams divu trešdaļu balsu vairākums, iespējams, pat par vairākiem ar Eiropas finanšu stabilizāciju saistītiem jautājumiem. Koalīcijai ar 56 balsīm tāda vairākuma nav, tamdēļ būs jārunā ar opozīcijas partijām ‒ ZZS un "Saskaņas centru".

Savukārt ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs paziņojis, ka viņa pārstāvētā partija varētu atbalstīt koalīciju svarīgos jautājumos, taču pretī tā vēlētos pievienoties esošajai koalīcijai un saņemt divus ‒ zemkopības un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ‒ ministru portfeļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē