Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Elksniņš: Gadījums ar Vienotības biroja apķēpāšanu piemērs tam, kā top provokācijas

Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš (Saskaņas centrs) vērsies pie Latvijas Republikas iekšlietu ministra Riharda Kozlovska un ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera saistībā ar partijas Vienotība biroja skatloga un durvju apliešanu ar krāsu pirms 10.Saeimas vēlēšanām. Savā iesniegumā viņš lūdz amatpersonas sniegt vispusīgu un pilnīgu informāciju un savas kompetences ietvaros izvērtēt šo situāciju, tajā skaitā, uzsākot izmeklēšanu par iespējami apzināti nepatiesu ziņojumu par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu sniegšanu.

Elksniņš iesniegumā norāda, ka, aplūkojot publiskā vidē pausto informāciju un partijas Vienotība vadošo politisko amatpersonu skaidrojumus, ir pamats atzīt, ka pirms 10.Saeimas vēlēšanām notikušais incidents ar Vienotības skatloga un durvju apliešanu ar sarkanu krāsu ir bijis inscenējums, ko, iespējams, ir veikusi pati partija Vienotība."Diemžēl, no publiski pieejamās informācijas izriet, ka uz noziedzīga nodarījuma atklāšanu virzītās izmeklēšanas darbības īstenotas netika, kā arī netika noskaidrotas un sauktas pie likumā paredzētās atbildības vainojamās personas. Praktiski visu šī kriminālprocesa neizmeklēšanas laiku, tieši partija Vienotība tās virzītā iekšlietu ministra personā bija politiski atbildīga par konkrētas Valsts policijas struktūrvienības darbību atbilstoši spēkā esošām tiesību normām. Arī politiskā līmenī meklēt vainīgos par huligāniskām darbībām un svešas mantas tīšu bojāšanu Vienotība, acīmredzot, ieinteresēta nebija," norāda deputāts. "Inscenēta skatloga apķēpāšana un nepatiesu apsūdzību publiska celšana, prasmīga provokācija un rezultātā arī kāda KNAB veiktā aizturēšana, kurai var būt viens vienīgs mērķis - personas politiska vajāšana un kriminālprocesa uzsākšana – ar šādām metodēm valdošās partijas, kuru pārziņā ir drošības iestādes un specdienesti, priekšvēlēšanu laikā var cīnīties ar saviem politiskajiem oponentiem. Un, diemžēl, pēdējā laikā Latvijā šādas tendences iezīmējas arvien skaidrāk, saka Elksniņš. "Arī mēģinājumi ierobežot pašvaldību deputātu darbu, pārkāpjot visas iespējamās cilvēktiesību normas un nevainības prezumpciju, ir lieks pierādījums valdošo partiju vēlmei valdīt un skaldīt," viņš turpina.  Elksniņš norāda, ka nav skaidri apstākļi, pie kuriem kriminālprocess par 2010.gada augusta notikumiem ir izbeigts. Ir jāapsver vai Vienotība nebija vērsusies policijā ar apzināti nepatiesu ziņojumu par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa uzsākšanu pret noteiktu personu, apsūdzot smaga nozieguma izdarīšanā, par pamatu ņemot pašu radītos apsūdzības pierādījumus.

Deputāts uzsver, ka atbildība par šādu nodarījumu ir paredzēta Krimināllikuma 298.panta 2.daļā. Viņš arī pauž, ka ir pamats vērtēt vai kriminālprocesa laikā Vienotības biedri nebija snieguši apzināti nepatiesas liecības, par ko ir paredzēta atbildība Krimināllikuma 300.panta 2.daļā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Strādāt, ne spriedelēt

Aizvakar Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) sociālajā vietnē X dalījās ar savām pārdomām par iemesliem, kādēļ Latvijas mazumtirdzniecības veikalu plauktos ir maz vietējās izcelsmes produktu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē