Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Elksniņš: Reiram jāatceļ rīkojums par sociālā centra Kalkūni slēgšanu

"Labklājības ministram Jānim Reiram (Vienotība) ir jāatceļ rīkojums par sociālā aprūpes centra Kalkūni slēgšanu. Ministram ir jāatzīst sava kļūda un jānovērš kaitējums, kas ar neapdomīgo lēmumu - pārvietot bērnus invalīdus no Daugavpils uz Rīgu - ir nodarīts," uzskata Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš (Saskaņa).

Līdz šim Labklājības ministrijas atbildes uz tai uzdotajiem jautājumiem diemžēl nav viesušas nekādu skaidrību par izdotā rīkojuma būtiskām nepilnībām, un notiek klaja bērnu tiesību ignorēšana.

"Tiesībsargs ir ierosinājis pārbaudes lietu pieņemtā rīkojuma sakarā, arī vairāku bērnu invalīdu vecāki ir vērsušies Tiesībsarga birojā, norādot uz klajiem Bērnu tiesību aizsardzības likuma pārkāpumiem. Pārvietot šos bērnus no Daugavpils uz Rīgu, ir tas pats, kas aizvest viņus uz mežu," uzsver Elksniņš. Viņš arī turklāt norāda, ka "labklājības ministram ir jāapzinās - līdzīgi Augstākajā tiesā jau izskatītai lietai SKA–408/2010, konkrētais ministra rīkojums pretēji līdzšinējai praksei varētu tikt atzīts par administratīvo aktu un pakļauts tiesas kontrolei. Tāpēc pieļauto kļūdu ministram vajadzētu atzīt un labot pašam, nevis darīt to ar tiesas lēmumu."

LETA jau vēstīja, ka Daugavpils novada dome nolēmusi lūgt labklājības ministru atcelt šī gada 12.maija rīkojumu par Valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) Latgale filiāles Kalkūni darbības izbeigšanu.

Pašvaldība lūdz Labklājības ministriju saglabāt filiāli Kalkūni, pilnveidojot un paplašinot tās sniegto pakalpojumu klāstu, nosakot, ka filiāles pakalpojumu saņēmēji ir personas ar garīgās attīstības traucējumiem un/vai smagiem funkcionāliem traucējumiem.

Pašvaldības vadība prognozē, ka piemeklēt audžuģimenes tik smagā stāvoklī esošiem, gulošiem bērniem, kādi patlaban uzturas VSAC Latgale filiālē Kalkūni, varētu būt ļoti grūti, jo visi šie 60 bērni ir ļoti slimi un viņiem nav vecāku.

Pašvaldībā atzina, ka  filiālē" jau ir veikta logu nomaiņa un citi uz energoresursu taupību vērsti pasākumi, tādēļ iestāde varētu iztikt arī bez iepriekš plānotā trīs miljonus eiro vērtā Eiropas Savienības fondu līdzfinansētā ēkas siltināšanas projekta.

Arī papildu finansējumu pilnveidotajam un paplašinātajam sniedzamo pakalpojumu klāstam netiek plānots lūgt.

Jau vēstīts, ka Valsts sociālās aprūpes centra Latgale filiāli Kalkūni plānots slēgt 2019.gadā, jo, pēc Labklājības ministrijas domām, filiāles Kalkūni ēkas ir novecojušas un to drošai izmantošanai būtu nepieciešami lieli ieguldījumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē